Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκρατικοποιήσεις... next year!

Στο ναδίρ πέφτει ο πήχης των αποκρατικοποιήσεων για το 2012. Αιτία η παρατεταμένη προεκλογική απραξία και η αδυναμία του ΤΑΙΠΕΔ να λάβει αποφάσεις. Ποιες εταιρίες θα πωληθούν φέτος. Τα σχέδια για το 2013.

Αποκρατικοποιήσεις... next year!
Στο ναδίρ πέφτει ο πήχης των αποκρατικοποιήσεων για το 2012 καθώς η παρατεταμένη προεκλογική απραξία και η αδυναμία του ΤΑΙΠΕΔ να λάβει αποφάσεις σβήνουν τον στόχο είσπραξης 3,2 δισ. ευρώ για φέτος.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συζητήθηκε σε εκτενή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μητρόπουλο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκε ότι έως το τέλος του έτους τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση περισσότερων από δύο αποκρατικοποιήσεων, και συγκεκριμένα των κρατικών λαχείων και του IBC, που θεωρούνται ώριμες.

Το κύριο βάρος πέφτει τώρα στο 2013, όπου με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 23 αποκρατικοποιήσεις (θα έχουν ολοκληρωθεί ή θα βρίσκονται στην τελική ευθεία).

Όσον αφορά την πρόταση Στουρνάρα, η οποία έχει γίνει και αφορά την καταβολή του τιμήματος αποκρατικοποιήσεων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, θεωρείται πολύ σημαντική η παράμετρος της τιμής των τίτλων, που θα πρέπει να καθοριστεί διά νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική πρόταση είχε συναντήσει τις επιφυλάξεις της τρόικας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v