Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για κυβέρνηση

Επιταχύνονται οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για κυβέρνηση
Επιταχύνονται οι εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ παράλληλα εντείνονται οι ζυμώσεις και οι συναντήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση σήμερα το πρωί με τον κ. Φ. Κουβέλη και ζήτησε να υπάρξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχαμε δημιουργική συζήτηση. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει και θα αποκτήσει κυβέρνηση το ταχύτερο. Ο σχηματισμός κυβέρνησης βαίνει παράλληλα με την ανάγκη να συγκροτηθεί μια ομάδα αναδιαπραγμάτευσης των όρων που μας επιβλήθηκαν χωρίς τη βούλησή μας στην πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης.

Σε αυτήν την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή και δυνάμεων που δεν θα μετέχουν στην κυβέρνηση, συμπλήρωσε ο ίδιος

Για τον σχηματισμό κυβερνητικού σχήματος σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο. Ως ΠΑΣΟΚ προεκλογικά προτείναμε οκτώ σημεία στα οποία υπάρχει σύγκλιση.

Έχουν σημασία και τα πρόσωπα. Δεν έχει σημασία μόνο η φερεγγυότητα αλλά και η ικανότητα των προσώπων. Μεγάλη σημασία έχει και η επιλογή των προσώπων της διαπραγματευτικής ομάδας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά του, ο Φ. Κουβέλης σημείωσε: Είχα διεξοδική συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Η παραδοχή μας εξακολουθεί να είναι ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο και να υπάρξει διαπραγμάτευση για αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου.

Προτάσσονται τα προγραμματικά θέματα γιατί αυτά μπορούν να αποτελέσουν τον συνεκτικό ιστό σε αυτό το σχήμα.

Αναφέρθηκα και στη φερεγγυότητα των προσώπων. Αναμένω πολύ συγκεκριμένα τις θέσεις Σαμαρά, συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης.

Επαναλαμβάνω ότι οι προγραμματικές θέσεις είναι το κρίσιμο στοιχείο. Θεωρώ ότι επιταχύνεται η διαδικασία. Τις επόμενες ώρες ή την επόμενη ημέρα είναι δυνατόν, αν υπάρξει σύμπτωση στα προγραμματικά θέματα και στη φερεγγυότητα των προσώπων, να προχωρήσουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v