Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελάχιστα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης - FT

«Τα περιθώρια διαπραγμάτευσης βρίσκονται στην σφαίρα της νανοτεχνολογίας» δηλώνει στους FT Ευρωπαίος αξιωματούχος. Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν θα δεχθούν αλλαγές στους στόχους του προγράμματος.

Ελάχιστα τα περιθώρια διαπραγμάτευσης - FT
Οι πιστωτές της Ελλάδας θα μπορούσαν να αποδεχθούν μόνο ελάσσονες αλλαγές στο πρόγραμμα που συνοδεύει το δάνειο των 174 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times επικαλούμενο ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, Βρυξέλλες και Βερολίνο διατίθενται να συζητήσουν με την όποια νέα ελληνική κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι δεν θα δεχθούν αλλαγή των στόχων ούτε θα υπάρξουν νέα κεφάλαια από την ΕΕ ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Τα περιθώρια διαπραγμάτευσης βρίσκονται στην σφαίρα της νανοτεχνολογίας» δήλωσε μάλιστα Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο Ferdinand Fichtner, επικεφαλής προβλέψεων και οικονομικής πολιτικής στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών, σημειώνει ότι εξαντλείται η υπομονή των Γερμανών ηγετών. «Όταν θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, δεν θα μπορεί να εγκαταλείψει πλήρως τα προηγούμενα συμβόλαια» δηλώνει και συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να δεχθούμε μία κατάσταση κατά την οποία έχουμε διεθνείς διαπραγματεύσεις, όπου έχουμε συμφωνίες και ο κόσμος δεν τις τηρεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v