Προκαταρκτική για χρέη του Μυτιληναίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή καταγγελίες για χρέη του ομίλου Μυτιληναίος προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Προκαταρκτική για χρέη του Μυτιληναίου
Τη διενέργεια συμπληρωματικής προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή καταγγελίες για χρέη του ομίλου Μυτιληναίος προς τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αναπληρωτής του, Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος καλείται να εξετάσει και τις συνθήκες επιδότησης του ομίλου Μυτιληναίου για τη δημιουργία νέων μονάδων ηλεκτροδότησης.

Σημειώνεται ότι χθες ο όμιλος Μυτιληναίου ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου παράλληλα να λήξουν οι θεσμικές εκκρεμότητες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και να πάψει οριστικά η παραπληροφόρηση που πλήττει την εικόνα και τη φήμη της επιχείρησης.

Με αφορμή «ρεπορτάζ» τηλεοπτικού σταθμού που φέρει την εταιρεία Αλουμίνιον να χρωστά στη ΔΕΗ πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ, η Μυτιληναίος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το ποσό αυτό αναφέρεται σε μία οφειλή, η οποία διακανονίστηκε και εξυπηρετείται κανονικά.

Έτσι μέχρι στιγμής έχει πληρωθεί στη ΔΕΗ το ποσό των 43,2 εκατομμυρίων ευρώ και απομένει προς εξόφληση υπόλοιπο ποσό των 39,3 εκατομμυρίων. Επί πλέον η Μυτιληναίος διευκρινίζει ότι το νέο σχέδιο σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας έχει κατατεθεί στη διαιτησία της ΡΑΕ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όροι της σύμβασης και να ελεγχθεί η νομιμότητα του με βάση τα όσα ορίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις απελευθερωμένες αγορές ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v