Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω τη νέα δανειακή σύμβαση

Στη διάθεση του Λ. Παπαδήμου οι υπουργοί μου, δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης. Δεν ψηφίζει το προμνημόνιο τόνισε, επισημοποιώντας το "διαζύγιο" με την κυβέρνηση. Αιχμές για γερμανική μπότα. Persona non grata o Τόμσεν.

Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω τη νέα δανειακή σύμβαση
Την επισημοποίηση της εξόδου του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση συνεργασίας επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει το προμνημόνιο.

Έθεσε στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού το αν θα διατηρηθούν οι υπουργοί του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως ότι και αν αποφασίσει ο κ. Παπαδήμος θα συνεχίσει να τον στηρίζει.

«Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει. Του δίνεται μια ευκαιρία να προχωρήσει σε ανασχηματισμό χρησιμοποιώντας τεχνοκράτες και μειώνοντας το υπουργικό σχήμα». Αποκάλυψε δε ότι ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει δυσλειτουργίες και αρρυθμίες στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι υπουργοί του ΛΑΟΣ κ.κ Ροντούλης, Βορίδης, Γεωργιάδης και Γεωργίου βρίσκονται στο γραφείο του πρωθυπουργού και υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους στον Λ. Παπαδήμο, σε μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί ομόφωνα από την κοινοβουλευτική του ομάδα, για να χειρισθεί το θέμα προσωπικά, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Ο κ. Καρατζαφέρης υπογράμμισε ότι από τη σύμβαση, «που είναι η πιο μεγάλη που έχει γίνει, εξασφαλίζονται οι πιστωτές, εξασφαλίζονται οι τραπεζίτες με τα 30 δισ. και εξασφαλίζονται οι επιχειρηματίες που το κράτους τους οφείλει 6 δισ. ευρώ. Πώς εξασφαλίζεται η Ελλάδα;» αναρωτήθηκε. Θέλουν να δεσμεύσουν την Ελλάδα για 40 χρόνια με αυτή τη σύμβαση, υποστήριξε.


Δεν υπάρχει ενδεχόμενο χρεοκοπίας

Ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της Γερμανίας και της επικυριαρχίας που ασκεί στην Ευρώπη. Δήλωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από την Γερμανία και ένα κύκλο χωρών - δορυφόρων όπως οι Αυστρία, Ολλανδία, Φιλανδία και εσχάτως το Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν υφίσταται ενδεχόμενο χρεοκοπίας. "Η χώρα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει" υποστήριξε και έφερε ως παράδειγμα την Lehman Brothers που όταν «έπεσε» η παγκόσμια οικονομία βυθίστηκε σε κρίση. «Τα κράτη δεν πτωχεύουν», τόνισε, σημειώνοντας ότι η κα. Μέρκελ ενώ έχει ζευγάρι 5αριών μπλοφάρει ότι έχει φουλ του άσου. «Πρέπει να προχωρήσουμε πιο θαρρετά, ο δρόμος που μας προτείνουν δεν είναι σωστός. Δεν φοβάμαι χρεοκοπία. Φοβάμαι την εξέγερση.»

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν απέφυγε, για άλλη μια φορά, το φλερτ με τις δημοκρατικές εκτροπές, δηλώνοντας «Η Ευρωπαική Ένωση χωρίς να το καταλαβαίνει σπρώχνει την Ελλάδα προς τον κομμουνισμό»

Υποστήριξε την άποψη πως αν η Ελλάδα πτωχεύσει θα είναι δύσκολο να επανεκλεγούν Μέρκελ και Σαρκοζί.

"Πέντε χρόνια περίοδο χάριτος στα χρέη, ετήσιες δόσεις 10 δισ. ευρώ και επιτόκια αντίστοιχα με αυτά που δανείζει η ΕΚΤ, είναι η λύση για έξοδο από το χρέος" υποστήριξε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τα μέτρα, όχι με τον ταπεινωτικό για την Ελλάδα τρόπο που ζητούν να τα επιβάλουν και επανέλαβε ότι ζητάει ρητές διαβεβαιώσεις από Γενικό Λογιστήριο και Τράπεζα της Ελλάδος ότι με το προμνημόνιο η χώρα θα βγει από την κρίση και από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι δεν τίθεται θέμα νομιμότητάς του.

Επανέλαβε τη θέση του να προσφύγει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο τελικώς έπραξε μόνος του επιτυγχάνοντας την σύγκληση συνδιάσκεψης προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Έθεσε επίσης ως προϋπόθεση να απομακρυνθεί από τη θέση του ο κ. Τόμσεν χαρακτηρίζοντας τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ως Persona non grata.

Μίλησε αρκετές φορές για εθνική ταπείνωση «Φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό ένας πρωθυπουργός, τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, για μια διαφορά της τάξης των 200 εκατ. ευρώ, να φωνάξουμε τον κ. Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε»

Θα πρέπει να ξέρουμε πού βαδίζουμε, σημείωσε. "Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει χωρίς Ευρωπαϊκη Ενωση, αλλά μπορεί να κάνει χωρίς γερμανική μπότα. Ο Ελληνας δεν μπορεί να είναι όμηρος. Εχει αντέξει πείνα και μπορεί να το αντέξει ξανά", δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v