Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΕΕ: Απειλείται η επιβίωση των ΜμΕ

Αν το πρώτο Μνημόνιο άλλαξε τη ζωή μας, το δεύτερο θα φέρει ανατροπή και ντροπή δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδης, επισημαίνοντας ότι οι επιλογές της κυβέρνησης απειλούν την επιβίωση των ΜμΕ.

ΕΣΕΕ: Απειλείται η επιβίωση των ΜμΕ
"Οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων αγνοήθηκαν ενώ οι “επιλογές” της Κυβέρνησης βρίσκονται σε μια κατεύθυνση η οποία θυσιάζει το στοιχειώδες δικαίωμα της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας για επιβίωση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης μετά τον ολονύκτιο μαραθώνιο συζητήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Το ελληνικό εμπόριο με τα νέα μέτρα απειλείται πλέον ευθέως. Οι Έλληνες έμποροι δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αγωνιστούμε μαζί με άλλους επαγγελματίες και όλους όσους συμβάλλουν στην παραγωγή και διανομή του πλούτου στη χώρα μας, υπερασπίζοντας με αξιοπρέπεια την ύπαρξή μας, χωρίς κηρύγματα παραβατικότητας", επεσήμανε.

"Ο αγώνας αυτός, βεβαίως, περνάει και μέσα από την προάσπιση και ενδυνάμωση των Συλλογικών μας Οργανώσεων, η συμβολή των οποίων στην κοινωνική συνεννόηση και στη λειτουργία της Δημοκρατίας μας απειλείται και υπονομεύεται", υπογράμμισε ο κ. Κορκίδης.

"Εάν το πρώτο Μνημόνιο άλλαξε τη ζωή μας, η ολέθρια κατάληξή του, που είναι ένα νέο Μνημόνιο, θα φέρει ανατροπή και “ντροπή” στην ελληνική κοινωνία, ενώ οι θυσίες των δυο τελευταίων ετών φαίνεται ότι τελικά πήγαν χαμένες", δήλωσε, προσθέτοντας:

"Γνωρίζαμε ότι οι απειλές και οι εκβιασμοί των δανειστών μας θα κατέληγαν σε υποχωρήσεις των πολιτικών αρχηγών από τις αρχικές θέσεις τους, αφού μεταξύ συμφωνίας και χρεοκοπίας, μεταξύ νέου Μνημονίου και επιστροφής στη δραχμή, μεταξύ εξαθλίωσης και φτώχειας, η επιλογή που θα προβαλλόταν θα περιγραφόταν “το μη χείρον βέλτιστον”.

Ωστόσο, αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο η ελληνική κοινωνία θα γλιτώσει τα χείριστα, εν τέλει. Ο δρόμος της νέας δανειακής σύμβασης θα είναι τραχύς και προς το παρόν η έξοδος από την ύφεση αμφίβολη. Οι εκπρόσωποι της αγοράς έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα την Κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε τα κακώς κείμενα. Ευελπιστούμε ότι η “ταπεινωτική σωτηρία” της χώρας δε θα είναι προσωρινή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v