Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρέπει να είναι διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος

«Η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα θα δοθεί μόνο αν το χρέος της χώρας κριθεί ότι είναι διαχειρίσιμο», υποστηρίζει ο Michael Meister, το μέλος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στη Die Welt.

Πρέπει να είναι διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος
«Η επόμενη δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα θα δοθεί μόνο αν το χρέος της χώρας κριθεί ότι είναι διαχειρίσιμο», υποστηρίζει ο Michael Meister, το μέλος του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή του στη Die Welt. Ο ίδιος, που είναι εκπρόσωπος του κόμματος για την οικονομία, σημειώνει ότι η συμφωνία για το PSI πιθανότατα θα επιτευχτεί, έστω και την τελευταία στιγμή.

«Η Γερμανία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της», συμπληρώνει και αναφέρει ότι ο ίδιος επιθυμεί να μείνει η χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια συνέντευξη, αποκλείει την αύξηση των εγγυήσεων που έχει δώσει η Γερμανία στο EFSF (211 δισ. ευρώ), λόγω της υποβάθμισης του ταμείου από την S&P. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ταμείο έχει επαρκείς πόρους για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα μπει σε λειτουργία ο μόνιμος μηχανισμός (ESM).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v