Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου

Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε ο Λουκάς Παπαδήμος με θέμα τις εκλογές και τις εξελίξεις στην κυβέρνηση. Κρίσιμες διαβουλεύσεις στο ΠΑΣΟΚ για τις εσωκομματικές διαδικασίες και την πιθανή ανάδειξη νέου ηγέτη.

Κρίσιμες συναντήσεις Παπανδρέου
Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κλείνοντας τον τρέχοντα κύκλο επαφών με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για ενενήντα λεπτά. Η συνάντηση έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή. Στο τραπέζι έπεσαν η διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, ζήτημα που έθεσε ο κ. Παπαδήμος και στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι οι εκλογές να προκηρυχθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης. Ετσι, πιθανό είναι αυτό να γίνει το Μάρτιο.

Οπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Πάνος Μπεγλίτης, "κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση για την θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, ιδιαίτερα, την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου και στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει, η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν την Κυβέρνηση.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει, με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, σημαντικές αποφάσεις, για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Πέραν των ανωτέρω κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου, και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας, προκειμένου να υπερασπισθεί την ισότιμη θέση της εντός της ευρωζώνης, που θα πρέπει να αποτελεί και τον εθνικό μας στόχο".


Κρίσιμη συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ

Η συνάντηση προηγείται της κρίσιμης συνεδρίασης του διευρυμένου πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο ο κ. Γ. Παπανδρέου εκτιμάται ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με το χρόνο εκκίνησης των διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να εισηγηθεί στο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος την εκκίνηση της διαδικασίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση, το παρεπόμενο Μνημόνιο και το PSI. Δηλαδή μετά τα τέλη Γενάρη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κρισιμότερη διαπραγμάτευση των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα δεν θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ, στελέχη του οποίου αποτελούν το κορμό της κυβέρνησης να βυθιστεί σε περίοδο εσωστρέφειας.

Με το παραπάνω σκεπτικό συμφωνεί σύμφωνα με πηγές του κόμματος και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και φερόμενος ως εκ των διεκδικητών της ηγεσίας κ. Ε. Βενιζέλος, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι τα εσωκομματικά θέματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κρίσιμη «δίδυμη» διαπραγμάτευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v