Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαδήμος: Θετική η αντίδραση των εταίρων

Την ικανοποίησή του για την επιστολή του Αν. Σαμαρά σε Ε.Ε., ΔΝΤ και Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη συνεδρίαση του υπουργικού.

Παπαδήμος: Θετική η αντίδραση των εταίρων
Την ικανοποίησή του για την επιστολή του Αν. Σαμαρά σε Ε.Ε., ΔΝΤ και Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στη συνεδρίαση του υπουργικού.

Η αρχική αντίδραση στο εξωτερικό για την επιστολή του Αν. Σαμαρά είναι θετική, σημείωσε ο πρωθυπουργός. 

Η αξιολόγησή της θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στη συνεδρίαση του Eurogroup και σύμφωνα με την εκτίμηση του πρωθυπουργού θα γίνει θετικά αποδεκτή και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Παράλληλα φαίνεται να συμφωνήθηκε στο υπουργικό ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποστείλουν χωριστές επιστολές.

Εν τω μεταξύ, υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 12 Δεκεμβρίου για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης.


Σε ένα ν/σ οι ρυθμίσεις για αποφάσεις 26ης/10 -Τι αποφάσισε το υπουργικό

Εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο να συντονίσει οριζόντιο νομοσχέδιο στο οποίο θα περιληφθούν οι ρυθμίσεις που είναι απολύτως αναγκαίες για την προώθηση του προγράμματος και των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου παρείχε στη σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο.

Ακόμη, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να εξουσιοδοτήσει τον κ. Βενιζέλο να:

- συντονίσει τα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να ξεμπλοκαριστούν τα ζητήματα του κεφαλαίου «μεγάλα έργα-οδικοί άξονες»,

- χειριστεί το θέμα μιας συμφωνίας με τη Siemens προκειμένου να επέλθει μια συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς, σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία (Υπ. Δικαιοσύνης, Υπ. Υποδομών), ώστε να τερματιστεί η εμπλοκή σε διάφορα έργα, όπως αυτά του μετρό.

Στην αρχή της συνεδρίασης, έγινε μια ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, για:

- την διαδικασία του προϋπολογισμού,
- το πώς θα εξελίσσεται το χρονοδιάγραμμα μετά και την επιστολή Σαμαρά (πώς θα αποσταλούν οι υπόλοιπες επιστολές),
- την προετοιμασία του Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v