Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: "Δέσμευση των κομμάτων έως 29/11"

Διαβεβαιώσεις από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως την Τρίτη ζητά ο Jean-Claude Juncker. "Ελπίζω τα κόμματα να κάνουν το καθήκον τους", δηλώνει ο Λουκάς Παπαδήμος.

Juncker: Δέσμευση των κομμάτων έως 29/11
"Είναι σαφές ότι απαιτείται γραπτή δέσμευση από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση εθνικής ενότητας" για την εκταμίευση της έκτης δόσης, δήλωσε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Jean-Claude Juncker στο Λουξεμβούργο.

Ο κ. Juncker από την πλευρά του διευκρίνισε ότι τα κόμματα θα πρέπει να παράσχουν τις διαβεβαιώσεις μέχρι την επόμενη Τρίτη, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο Eurogroup προκειμένου με τον τρόπο αυτόν να γίνει εφικτή η εκταμίευση της 6ης δόσης. "Θα συζητήσουμε την εκταμίευση της 6ης δόσης και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα είμαστε σε θέση, μέχρι τότε, να δώσουμε μία θετική απάντηση ως προς την εκταμίευσή της", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup.

O κ. Παπαδήμος, εξερχόμενος από τη συνάντηση, υπογράμμισε: "Οι εταίροι μας απαιτούν έγγραφες εγγυήσεις. Θέλουν από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας να στείλουν μια επιστολή δέσμευσης για τις πολιτικές που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια"

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων θα πράξουν το καθήκον τους, συμπληρώνοντας ότι το θέμα πρέπει να έχει λυθεί μέχρι τα τέλη του μήνα, ώστε να ξεκινήσει έγκαιρα η διαδικασία για την εκταμίευση της δόσης.

Μετά τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε παράλληλα πως στηρίζει την πρόταση για υιοθέτηση ευρωομολόγου.

«Το ευρωομόλογο και παρόμοια εργαλεία μπορούν να παράσχουν τα μέσα για να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v