Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα ενότητας και στήριξης από τον Schaeuble

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών καλεί την Ελλάδα να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, μετά την "ομόφωνη" απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, και στέλνει μήνυμα ενότητας και στήριξης.

Μήνυμα ενότητας και στήριξης από τον Schaeuble
Με δύο ξεχωριστές του συνεντεύξεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απευθύνεται στην Ελλάδα και στην απόφαση του κ. Γιώργου Παπανδρέου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Καλεί τους Έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και στέλνει μήνυμα ενότητας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt, ο Γερμανός υπουργός αναφέρει: «Θα βοηθούσε εάν υπήρχε σαφήνεια το ταχύτερο δυνατό ως προς το ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσει η Ελλάδα». Ο ίδιος προσθέτει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησαν για ένα πακέτο μέτρων που θα σταθεροποιήσει την κατάσταση. «Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα γνωρίζει τις ευθύνες της και θα προχωρήσει με τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από κοινού και ομοφώνως», κατέληξε ο κ. Schaeuble.

«Εάν η Ελλάδα αποδεχθεί το βάρος και τις προσπάθειες που απαιτούνται για τα προγράμματα στήριξης, εάν θέλει να μείνει εντός της ευρωζώνης, τότε θα τη στηρίξουμε», δήλωσε στους Financial Times Deutschland και συμπλήρωσε: «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση».

Ο κ. Schaeuble δήλωσε, παράλληλα, πεπεισμένος ότι οι Έλληνες δεν θα ψηφίσουν κατά της ευρωπαϊκής συμφωνίας. «Πιστεύω στη δύναμη των επιχειρημάτων» είπε, συμπληρώνοντας πως η συμφωνία που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα «είναι η καλύτερη εξασφάλιση για την Ελλάδα να ανακάμψει και να σταθεί πάλι στα πόδια της».

«Εκτιμώ ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί και θα εκπληρώσει τις συμφωνίες και τα καθήκοντά της», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v