Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deutsche Bank:Μπορεί να γίνει κούρεμα 40%

Ενα εναλλακτικό σχέδιο που επιτρέπει μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς σημαντικές αλλαγές στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου καταθέτει η Deutsche Bank σε ανάλυση της.

Deutsche Bank:Μπορεί να γίνει κούρεμα 40%
Ενα εναλλακτικό σχέδιο που επιτρέπει μεγαλύτερο κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς σημαντικές αλλαγές στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου, καταθέτει η Deutsche Bank σε ανάλυση της.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή το κούρεμα μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: μείωση του κουπονιού, επέκταση της διάρκειας και μείωση της ονομαστικής τιμής.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, μείωση του κουπονιού κατά 1% και επέκταση της λήξης κατά 10 χρόνια θα οδηγούσε σε λογιστική απομείωση της αξίας κατά 40%.

Αυτό το σενάριο μπορεί να αποτρέψει την κήρυξη χρεοκοπίας και με την χρήση της υφιστάμενης συμφωνίας ως οδηγού, να διατηρήσει το νομικό καθεστώς των νέων ομολόγων σε διεθνές επίπεδο αντί για το ελληνικό, επισημαίνεται.

Μια τέτοια επιλογή θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να καθαρίσουν τον ισολογισμό τους, ενώ θα αποτρέψει την πτώχευση σε μια στιγμή που οι τράπεζες της γηραιάς ηπείρου προσπαθούν να επανακεφαλαιοποιηθούν, επισημαίνει η έκθεση.

Σημειώνει μάλιστα ότι με ένα PSI 2 το οποίο θα συνδυαστεί με αξιόπιστο σχέδιο επανακεφαλαιοποίησης τραπεζών μπορεί να ελεγχθεί η κρίση και να μην επεκταθεί σε Πορτογαλία και Ιρλανδία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v