Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fekter: Στο Eurogroup της 3ης/10 το ΕFSF

Το θέμα περί αύξησης των κεφαλαίων του ταμείου διασώσεων της Ε.Ε., του EFSF, θα συζητηθεί στο Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου, τόνισε η αυστριακή υπουργός οικονομικών, Μ. Fekter.

Fekter: Στο Eurogroup της 3ης/10 το ΕFSF
Το θέμα περί αύξησης των κεφαλαίων του ταμείου διασώσεων της Ε.Ε., του EFSF,  θα συζητηθεί στο Eurogroup της 3ης Οκτωβρίου, τόνισε η αυστριακή υπουργός οικονομικών, Μ. Fekter.

"Θα συζητήσουμε διεξοδικά τη Δευτέρα εάν αρκεί αυτό που υπάρχει στο τραπέζι ή θα πρέπει να υπάρξουν συμπληρωματικές κινήσεις", σημείωσε η υπουργός.

"Έχουμε ήδη αποφασίσει από την άνοιξη ότι το EFSF θα πρέπει να μπροεί να δρα με ευελιξία. Δίνουμε αυτή την ευελιξία τώρα", σημείωσε η υπουργός. Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο της Αυστρίας ψηφίζει τις αλλαγές στον EFSF την Παρασκευή.

Ωστόσο, ο γερμανικός παράγων ανθίσταται σθεναρά στα όποια σενάρια για αύξηση των κεφαλαίων του EFSF. Ο εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ, Σ. Σάιμπερτ, τόνισε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με αλλαγές στον EFSF, πέραν των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών, Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η αύξηση του EFSF είναι "μια χαζή ιδέα, καθώς σημαίνει ότι κάποιες χώρες με ΑΑΑ θα χάσουν την αξιολόγησή τους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v