Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Οι αποφάσεις μετά τις επαφές με τρόικα

Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η ανακύκλωση σεναρίων καθώς όλες οι ειδικότερες αποφάσεις θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των επαφών με την τρόικα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Οι αποφάσεις μετά τις επαφές με τρόικα
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών με την Τρόικα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση τυχόν νέα μέτρα όπως διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Κύκλοι του υπουργείου διευκρινίζουν ότι είναι πιθανό να υπάρξει σειρά τηλεδιασκέψεων, με την Τρόικα τις προσεχείς ημέρες πέραν της προγραμματισμένης για το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στις 7:22 μμ. Συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς οι Ευ. Βενιζέλος, Γ. Ζανιάς και Η. Πλασκοβίτης και από την τρόικα οι τρεις επικεφαλείς (ΕΚΤ, ΕΕ και ΔΝΤ).

Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών «η τηλεδιάσκεψη μπορεί να διαρκέσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες και να συνεχιστεί αύριο ή και αργότερα. Δεν έχει προγραμματιστεί κυβερνητική επιτροπή για την Τρίτη».

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε πως "Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής σε δημόσια ανακοίνωσή του το πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι αποφασισμένη να κινηθεί η Κυβέρνηση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και για την άμεση προώθηση και ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Όλες οι ειδικότερες αποφάσεις, οι οποίες κινούνται, ούτως ή άλλως, στο πλαίσιο του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή και ισχύει ως νόμος του κράτους, θα ανακοινωθούν μετά και την ολοκλήρωση των επαφών με την τρόικα.

Στο μεταξύ, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα η ανακύκλωση ή η επεξεργασία σεναρίων, τα οποία δημιουργούν σύγχυση και νευρικότητα στους πολίτες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v