Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχέδιο χρήσης των κεφαλαίων του ΤΧΣ από το κράτος

Την χρήση των κεφαλαίων που δίνονται στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα για τη στήριξη των τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση.

Σχέδιο χρήσης των κεφαλαίων του ΤΧΣ από το κράτος
Την χρήση των κεφαλαίων που δίνονται στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα για τη στήριξη των τραπεζών εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου που μεταδίδει η WSJ, επικαλούμενη πληροφορίες του DJ.

Στόχος να καλυφθούν ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου εάν η εκταμίευση της επόμενης δόσης καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τους όρους του πρώτου πακέτου βοήθειας συνολικά 10 δισ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη τραπεζών που δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν κεφάλαια, μέσω του FSF που συστάθηκε για αυτό το σκοπό. Από τις έως τώρα δόσεις που έχει εισπράξει η Ελλάδα έχει συγκεντρωθεί 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθώς καμιά τράπεζα δεν έχει κάνει χρήση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Να σημειωθεί ότι ο Φ. Σαχινίδης στις αρχές της εβδομάδας είχε πει ότι το κράτος έχει ρευστότητα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ από τις σημερινές δηλώσεις αξιωματούχων στην Πολωνία φάνηκε ότι η απόφαση για την 6η δόση θα ληφθεί αρχές Οκτωβρίου οπότε η εκταμίευση θα γίνει στα μέσα του επόμενου μήνα.

Να σημειωθεί ότι έχει αποφασιστεί στο πλαίσιο του β' πακέτου βοήθειας τα κεφάλαια του ταμείου να αυξηθούν σε 30 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v