Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: Μέχρι τέλη Ιουνίου η λύση για Ελλάδα

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Nicolas Sarkozy, o κ. Jean-Claude Juncker απέκλεισε τη συνολική αναδιάρθρωση των χρεών της Ελλάδας και δήλωσε πως η λύση στο ελληνικό πρόβλημα θα έχει δοθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Juncker: Μέχρι τέλη Ιουνίου η λύση για Ελλάδα
Αποκλείοντας την πρόταση συνολικής αναδιάρθρωσης των χρεών της Ελλάδας, ο κ. Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δήλωσε πως η λύση στο ελληνικό πρόβλημα θα έχει δοθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Nicolas Sarkozy στο Παρίσι, ο κ. Juncker δήλωσε: «Η συνολική αναδιάρθρωση των χρεών της Ελλάδας δεν αποτελεί λύση και κανείς δεν το σχεδιάζει».

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να έχουμε οριστικές απαντήσεις πριν από τα πορίσματα της τρόικας», διευκρίνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, συμπληρώνοντας πως η έκθεση της τρόικας αναμένεται «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

«Περιμένουμε την τελική κρίση. Η θέση τους θα ορίσει εν μέρει τη δική μας θέση» δήλωσε ο κ. Juncker και συμπλήρωσε: «Κατά συνέπεια, είναι πολύ νωρίς. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το ελληνικό πρόβλημα μέχρι τα τέλη Ιουνίου».

Ως προς τις συζητήσεις περί haircut και στα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες ομολογιούχοι, ο κ. Juncker δήλωσε διπλωματικά: «Το πρόβλημα της εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα θα εξεταστεί με την απαιτούμενη προσοχή».

Οι επενδυτές, πάντως, ενθαρρύνθηκαν από το γεγονός ότι Ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στην επίλυση της ελληνικής κρίσης. Έτσι και το ευρώ κινείται ανοδικά, στο 1,4387 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v