Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Olli Rehn: Τελειώνει ο χρόνος για Ελλάδα!

Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να διασφαλίσουν άμεσα διακομματική συναίνεση στα μέτρα λιτότητας, τονίζει ο ευρωπαίος επίτροπος Olli Rehn, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο χρόνος τελειώνει".

Olli Rehn: Τελειώνει ο χρόνος για Ελλάδα!
Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να διασφαλίσουν άμεσα διακομματική συναίνεση στα μέτρα λιτότητας, τονίζει ο ευρωπαίος επίτροπος Olli Rehn, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο χρόνος τελειώνει". 

"Η υιοθέτηση δημιουργικής στάσης και στήριξης στο μνημόνιο και την εφαρμογή του από όλα τα κόμματα, συμεριλαμβανομένης και της αντιπολίτευσης, είναι ουσιώδης για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας", τόνισε ο ευρωπαίος επίτροπς. 

"Το μέγεθος των επικείμενων προκλήσεων αποτελεί τεστ για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου, απαιτείται η συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών. Πρέπει να καταλήξετε σε συμφωνία. Ο χρόνος τελειώνει", συμπλήρωσε ο Olli Rehn σε γραπτή δήλωσή του.     

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup κ. Jean Claude Juncker δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την απόδοση της επόμενης δόσης βοήθειας στην Ελλάδα, εάν πειστεί η αποστολή ΕΕ/ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα ότι το νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα επαναφέρουν την χώρα σε σωστή πορεία. «Εάν η τρόικα πειστεί για τα νέα μέτρα, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πληρωμή της δόσης του Ιουνίου ή μεταγενέστερων δόσεων από την ΕΕ και το ΔΝΤ,» δήλωσε ο κ. Guy Schuler.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Juncker, δήλωσε ξεχωριστά σε συνέντευξή του στο Bloomberg.ότι πρόκειται να συναντηθεί την Δευτέρα με τον Γάλλο πρόεδρο Nicolas Sarkozy για να συζητήσουν το ζήτημα της ελληνικής κρίσης,

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, που προκάλεσε «χάος» στην Ε.Ε. πριν λίγες ώρες δηλώνοντας ότι το ΔΝΤ ενδέχεται να μην απελευθερώσει την επόμενη δόση δανείου προς την Ελλάδα, δήλωσε επίσης ότι η επιθεώρηση του ΔΝΤ θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Η επιθεώρηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v