Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rehn: "Πρέπει να αποφύγουμε ελληνική χρεοκοπία"

Την ικανότητα της Ελλάδας να προχωρήσει στις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ αμφισβήτησε ευθέως ο κ. Olli Rehn, ενώ ζήτησε ενίσχυση των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση.

Rehn: Πρέπει να αποφύγουμε ελληνική χρεοκοπία
H Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει επειγόντως τα μέτρα που λαμβάνει για την προσαρμογή του προϋπολογισμού και να επιδιώξει σύντομα αποκρατικοποιήσεις, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, κ. Olli Rehn

Παράλληλα, μιλώντας σε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στη Βιέννη, ο επίτροπος επεσήμανε ότι αναμένει, η ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Ο επίτροπος τόνισε πως οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν είναι αρκετές για να επιστρέψει η χώρα στις αγορές στις αρχές του 2012.

Ο κ. Rehn τόνισε πως πρέπει να αποτραπεί η ελληνική χρεοκοπία για να αποφευχθεί ένα "πτωτικό σπιράλ" και προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης δεν έχει αποκλειστεί από τους policy makers της ευρωζώνης.

"Έχουμε περιορίσει αυτόν τον κίνδυνο, όμως δεν τον έχουμε εξαλείψει ακόμα", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Rehn, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν τίθεται στις συζητήσεις, ωστόσο το ενδεχόμενο για εθελοντική αναδιοργάνωσή του θα μπορούσε να εξεταστεί, μόνο όμως αν δεν οδηγεί σε πιστωτικό γεγονός (credit event).

Σημειώνεται ότι το Reuters απέσυρε ως λανθασμένη την είδηση περί αμφισβήτησης του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Το πρακτορείο ανασκεύασε την δήλωση, με τον κ. Rehn να δηλώνει: "Εκτιμούμε πως η Ελλάδα ουσιαστικά μπορεί να ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία της αξίας 50 δισ. ευρώ στη διάρκεια των ερχόμενων ετών, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό άνω του 20% του ΑΕΠ της χώρας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v