Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέχρι Ιούνιο οι σύμβουλοι για αποκρατικοποιήσεις

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν προσληφθεί όλοι οι σύμβουλοι για όλα τα projects των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Γαλλικό ενδιαφέρον για τον ΟΔΙΕ.

Μέχρι Ιούνιο οι σύμβουλοι για αποκρατικοποιήσεις
Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν προσληφθεί όλοι οι σύμβουλοι για όλα τα projects των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η άτυπη διυπουργική σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις, η οποία αφορούσε στην εξειδίκευση των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής. 

Σχετικά με τη ΔΕΠΑ, πληροφορίες αναφέρουν ότι προχωρά η μελέτη για το εάν είναι βέλτιστο να αποσχιστεί ο ΔΕΣΦΑ και το τι θα γίνει αργότερα με την option της ΔΕΗ. Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη μετά το Πάσχα και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της πώλησης έως 31% της ΔΕΠΑ θα γίνει εντός του 2011.

Για τον
ΟΤΕ οι διαδικασίες προχωρούν και αξίζει να διευκρινιστεί ότι το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει την D.T. να αγοράσει και όχι οι Γερμανοί το δικαίωμα να αγοράσουν.

Επίσης, μετά το Πάσχα θα προσληφθούν και οι σύμβουλοι για τα ακίνητα.

Παράλληλα, στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι της γαλλικής PMU (γαλλικός ιππόδρομος με τζίρο 9,5 δισ. ευρώ) δηλώνοντας το «παρών» στη διεκδίκηση του ΟΔΙΕ. Να σημειωθεί ότι η PMU βρίσκεται στην ελληνική αγορά έχοντας ενθέσει στα στοιχήματά της και γαλλικές ιπποδρομίες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v