Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: Πολύ πιθανή η ελληνική αναδιάρθρωση

Οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας πιθανότατα θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση χρεών, δηλώνει στο Bloomberg ο κ. Neel Kaskari, ένα από τα ανώτερα στελέχη της Pimco.

Pimco: Πολύ πιθανή η ελληνική αναδιάρθρωση
Οι υπερχρεωμένες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας πιθανότατα θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση χρεών, δηλώνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Neel Kaskari, ένα από τα ανώτερα στελέχη της Pimco, του μεγαλύτερου επενδυτικού fund στην αγορά ομολόγων διεθνώς.

Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία απλούστατα έχουν πάρα πολλά χρέη, περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν οι οικονομίες τους", ανέφερε στο πρακορείο ο κ. Kaskari, επικεφαλής νέων επενδύσεων της Pimco.

"Είναι πιθανόν να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν ή να χρεοκοπήσουν. Το ερώτημα είναι πώς γίνεται κάτι τέτοιο με ελεγχόμενο τρόπο, χωρίς να μεταδοθεί στην Ισπανία και σε άλλες χώρες που θα προκαλούσε χάος".

Όσον αφορά στην αμερικανική οικονομία, ο κ. Kashkari δηλώνει πως "ο μεγαλύτερος συστημικός κίνδυνος που αντιμετωπίζουν το χρηματοοικονομικό μας σύστημα και η οικονομία είναι τα μεγάλα ελλείμματα και οι εκτός ελέγχου δαπάνες".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v