Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελλάδα: Καταβαράθρωση επιχειρηματικού κλίματος

Μεγάλη υποχώρηση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα και την Ιρλανδία στις αρχές του 2011 καταγράφεται στην ετήσια έρευνα της Grant Thornton που πραγματοποιείται μεταξύ 5.700 επιχειρήσεων σε 39 χώρες.

Ελλάδα: Καταβαράθρωση επιχειρηματικού κλίματος
Βουτιά της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα διαπιστώνει η ετήσια ευρωπαϊκή έρευνα της Grant Thornton που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 21 μονάδες σε σχέση με το 2010 και διαμορφώθηκε στο -44.

Επισημαίνεται ότι στην ευρωπαϊκή έρευνα της Grant Thornton συμμετείχαν 5.700 επιχειρήσεις από 39 χώρες και πως ο δείκτης εμπιστοσύνης αντικατοπτρίζει το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν αισιόδοξες ως προς το ποσοστό των επιχειρήσεων που δηλώνουν απαισιόδοξες.

Σημαντική επιδείνωση του κλίματος καταγράφεται και στην Ιρλανδία, όπου ο δείκτης εμπιστοσύνης υποχώρησε στο -45 από -42 το 2010. Στην Ισπανία το κλίμα αν και βελτιώθηκε, παραμένει δυσοίωνο με τον δείκτη εμπιστοσύνης το -50 από -56 το 2010.

Οι περισσότερο αισιόδοξες επιχειρήσεις της ευρωζώνης είναι οι γερμανικές όπου ο δείκτης της Grant Thornton ενισχύθηκε κατά 37 μονάδες από το 2010, στο 75.

"Υπάρχουν ισχυρά αποκλίνοντα επίπεδα εμπιστοσύνης στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι αυξήθηκε σημαντικά η αισιοδοξία στην Ευρωζώνη πέρυσι", δήλωσε ανώτατο στέλεχος της Grant Thornton.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v