Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurostat: Έως μέσα Νοεμβρίου τα ελληνικά στοιχεία

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει στις 22/10. Θα δημοσιοποιηθούν σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Eurostat: Έως μέσα Νοεμβρίου τα ελληνικά στοιχεία
Απαλλαγμένη από την αναζωπύρωση των συζητήσεων για λήψη νέων μέτρων που θα πυροδοτούσε η άμεση αναθεώρηση ελλείμματος και χρέους για την περίοδο 2006 - 2009 προχωρά προς τις δημοτικές εκλογές η κυβέρνηση.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία δεν θα περιλαμβάνονται στα στοιχεία που θα ανακοινώσει την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου. Τα ελληνικά στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Οι καθυστερήσεις ουδεμία σχέση έχουν βέβαια με τις δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη Eurostat, οι καθυστερήσεις οφείλονται στο γεγονός ότι από τις 19 Αυγούστου εκτελεί για πρώτη φορά τις ελεγκτικές της αρμοδιότητες.

Επίσης, η Eurostat σημειώνει ότι, σε συνεργασία με την ΕΛΣΤΑΤ, ολοκλήρωσε τις έρευνές της σχετικά με τη στατιστική συλλογή των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας και αυτήν την περίοδο ολοκληρώνει μια διαδικασία αποτίμησης ποιότητας που αφορά στην πηγή των στατιστικών στοιχείων από τους κρατικούς λογαριασμούς.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v