Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίθετη σε παράταση αποπληρωμής η Γερμανία

Αντίθετη στο ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους είναι η Γερμανία, όπως αναφέρει στο Bloomberg ο Bertrand Benoit, εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Αντίθετη σε παράταση αποπληρωμής η Γερμανία
Αντίθετη στο ενδεχόμενο παράτασης της περιόδου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους είναι η Γερμανία, όπως αναφέρει στο Bloomberg ο κ. Bertrand Benoit, εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν είμαστε υπέρ της επέκτασης του χρονοδιαγράμματος πληρωμών" για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Benoit, σημειώνοντας ότι μια τέτοια κίνηση είναι πρώιμη.

Το σχόλιο του κ. Benoit έπεται σχετικών αναφορών από στελέχη του ΔΝΤ αλλά και του ίδιου του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν για πιθανή παράταση αποπληρωμής του δανείου.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο, τονίζει ότι "η Ελλάδα κάνει ακριβώς αυτό που χρειάζεται" για τη μείωση των δαπανών και την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, επισημαίνοντας ότι το κατά πόσον θα χρειαστεί παράταση του χρόνου αποπληρωμής θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. 

"Εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι (σ.σ.: στο θέμα της παράτασης αποπληρωμής του χρέους), φυσικά θα κάνουμε και εμείς το ίδιο", τόνισε ο κ. Στρος-Καν.  

Νωρίτερα, το μέλος της ΕΚΤ, κ. Bini Smaghi, είχε δηλώσει σε πάνελ στην Ουάσιγκτον ότι το ΔΝΤ διαθέτει μηχανισμούς παράτασης της αποπληρωμής των πακέτων βοήθειας και το εξετάζει για την περίπτωση της Ελλάδας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v