Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Διάψευση για μεσολάβηση πώλησης Finansbank

"Αστειότητες" χαρακτηρίζουν πηγές στην Τράπεζα της Ελλάδος τα δημοσιεύματα που συσχετίζουν την επίσκεψη του Γ. Προβόπουλου στην Τουρκία με σενάρια πώλησης μεριδίου της Finansbank από την Εθνική.

ΤτΕ: Διάψευση για μεσολάβηση πώλησης Finansbank
Όργιο φημών για πώληση ποσοστού 30% της Finansbank από την Εθνική, πυροδότησε η προ δεκαημέρου επίσκεψη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου στην Άγκυρα.

Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται «κρυφή» σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ» και συνδέεται -επικαλούμενο πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο- με τη φημολογία πώλησης του 30% της Finansbank από την Εθνική ώστε να αντλήσει ρευστότητα 1,5 δις ευρώ.

Οι συσχετίσεις αυτές διαψεύδονται κατηγορηματικά από την Τράπεζα της Ελλάδος, πηγές της οποίας κάνουν λόγο για «αστειότητες» και σημειώνουν ότι η επίσκεψη Προβόπουλου στην Άγκυρα, εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς καμπάνιας που έχουν ξεκινήσει ΤτΕ και ελληνικές τράπεζες για την προβολή των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας και της προόδου που συντελείται σε μία γενικότερη προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού κλίματος.

Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο την ερχόμενη Δευτέρα ο Διοικητής της ΤτΕ έχει συνάντηση στα Τίρανα με τον Αλβανό ομόλογό του ενώ έως το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρώσει κύκλο επαφών με το σύνολο των κεντρικών τραπεζιτών στις χώρες των οποίων έχουν παρουσία οι ελληνικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v