Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: "Καμπανάκι" για υποβάθμιση Ελλάδας

Η πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Moody's εντός των επόμενων 12 - 18 μηνών είναι μεγαλύτερη του 50%, επισημαίνει η κ. Sarah Carlson, κορυφαία αναλύτρια του οίκου για τη χώρα.

Moody΄s: Καμπανάκι για υποβάθμιση Ελλάδας
Η πιθανότητα υποβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας από τη Moody's εντός των επόμενων 12 - 18 μηνών είναι μεγαλύτερη του 50%, επισημαίνει η κ. Sarah Carlson, κορυφαία αναλύτρια του οίκου για τη χώρα, σε συνέντευξή της στο Reuters.

Ο οίκος διατηρεί αξιολόγηση "Α2" (το αντίστοιχο "Α-" των άλλων οίκων) για την Ελλάδα, έναντι αξιολόγησης "ΒΒΒ+" από την S&P και "ΒΒΒ-" από τη Fitch.

Η αναλύτρια υπογράμμισε ότι το αρνητικό outlook στην πιστοληπτική αξιολόγηση σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα υποβάθμισης μεγαλύτερη του 50% σε κάποια χρονική στιγμή εντός των επόμενων 12 - 18 μηνών.  

Η κ. Carlson επισημαίνει ότι είναι θετική η περισσότερη σαφήνεια για τον μηχανισμό βοήθειας της χώρας μετά το έκτακτο Eurogroup της προηγούμενης Κυριακής, σημειώνει ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πολύ σημαντικά ρίσκα εκτέλεσης σχετικά με τα πρόσθετα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.  

Ακόμη, επανέλαβε ότι το ρίσκο χρεοκοπίας της χώρας είναι πολύ μικρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v