Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pimco: "Δεν θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα"

Η Pimco δεν θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, καθώς θεωρεί ότι το πακέτο διάσωσης δεν αντιμετωπίζει τα μακροπρόθεσμα προβλήματα δανεισμού της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του fund στο Reuters.

Pimco: Δεν θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα
Η Pimco δεν θα επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα, καθώς θεωρεί ότι το πακέτο διάσωσης που αποφασίστηκε από το Eurogroup δεν αντιμετωπίζει τα μακροπρόθεσμα προβλήματα δανεισμού της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του fund στο Reuters.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε την Κυριακή για σχέδιο δανεισμού 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα αντιμετωπίζει τα βραχυπρόθεσμα θέματα ρευστότητας, ωστόσο δεν αντιμετωπίζει τη δομική κρίση στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Mohamed El-Erian.

«Οι αγορές έχουν στείλει το σήμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει θέματα τόσο αναχρηματοδότησης όσο και φερεγγυότητας», είπε ο κ. El-Erian, συμπληρώνοντας ότι «με βάση αυτά που γνωρίζουμε τώρα, δεν θα αγοράσουμε».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Pacific Investment Management, «είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα, τηρούμε στάση αναμονής και θα θέλαμε να δούμε περισσότερες αποδείξεις όσον αφορά στην προσαρμογή της χώρας».

Όπως σημειώνει το Reuters, η Ελλάδα χρειάζεται να δανειστεί περίπου 11 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ για το 2010 οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 53 δισ. ευρώ.

Σήμερα η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έκδοση εντόκων γραμματίων εξάμηνης και δωδεκάμηνης διάρκειας, για να συγκεντρώσει 1,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v