Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το χαρτί του ΔΝΤ παίζει η Ελλάδα

Η διχογνωμία εντός των κόλπων της Ε.Ε. για στήριξη της Ελλάδας, είτε μέσω βοήθειας είτε μέσω χαμηλότοκων δανείων, επαναφέρει το σενάριο στροφής της χώρας στο ΔΝΤ, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου.

Το χαρτί του ΔΝΤ παίζει η Ελλάδα
Η διχογνωμία εντός των κόλπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της Ελλάδας, είτε μέσω βοήθειας είτε μέσω χαμηλότοκων δανείων, επαναφέρει το σενάριο στροφής της χώρας στο ΔΝΤ, όπως άφησε να εννοηθεί -και- χθες, Τρίτη, από τη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Όλα θα κριθούν από τις αποφάσεις των Ευρωπαίων εταίρων στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, αλλά και από τις επίσημες και παρασκηνιακές επαφές εντός της Ε.Ε. 

Χθες, πάντως, ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν σαφής: "Η Ένωση θα λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις, αλλά το ίδιο θα πράξει και η Ελλάδα, η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της, συνεκτιμώντας τις αποφάσεις αυτές", τόνισε στη διάρκεια κοινών δηλώσεων με τον Ούγγρο πρωθυπουργό κ. Γκόρντον Μπαϊνάι.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι υπήρχαν επαφές με το ΔΝΤ και τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση κινούνται στη λογική των μέτρων τα οποία θα υποδείκνυε το Ταμείο, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει απόφαση. «Θέλουμε άμεση απάντηση, χρειαζόμαστε υποστήριξη για να εφαρμόσουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, πρέπει να μπορούμε να δανειζόμαστε με τους ίδιους όρους», τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζοζέ Μπαρόζο στις Βρυξέλλες.   

Αύριο, θα μιλήσει για την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σε σχέση με την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη, ενώπιον ειδικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v