Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε εξέλιξη η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου

Με στόχο την άντληση 3 έως 5 δισ. ευρώ ξεκίνησε η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους ξένους επενδυτές, δηλώνει ο Π. Χριστοδούλου. Στα επίπεδα των 300 μ.β. το spread.

Σε εξέλιξη η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου
Λίγα λεπτά πριν τις 11:00 ξεκίνησε η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου με σκοπό την άντληση 3-5 δισ. ευρώ.

«Μόλις ξεκινήσαμε, υπάρχει ενδιαφέρον, βρίσκομαι συνέχεια στο τηλέφωνο με θεσμικούς επενδυτές, οι οποίοι είναι ενθουσιασμένοι με τα μέτρα», είπε στο euro2day.gr ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Π. Χριστοδούλου.

Ο ίδιος σημείωσε τις ιδιαίτερα θετικές τοποθετήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και των οίκων αξιολόγησης Fitch και Μoody’s και σημείωσε ότι υπάρχει θετικός άνεμος, οι αγορές φαίνεται να μας βάζουν πλάτη.

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι η Barclays Capital, Nomura, HSBC, Εθνική και Πειραιώς. Λοιποί ανάδοχοι της έκδοσης θα είναι οι υπόλοιποι βασικοί διαπραγματευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η άντληση 5 δισ. ευρώ ακόμα και αν υπάρχει υπερκάλυψη καθώς κυρίαρχο αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί το σήμα ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να δανείζεται, χωρίς όμως να δεσμευτεί για μεγαλύτερο ποσό με υψηλό επιτόκιο για 10 χρόνια.

H αρχική τιμολόγηση κινείται στα επίπεδα του mid-swaps συν 310 μονάδες βάσης, μεταδίδει το Reuters.

Το spread του 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού, διαμορφώνεται στα επίπεδα των 300 μονάδων βάσης και ελαφρώς χαμηλότερα.

Το spread του 2ετούς ομολόγου κινείται στις 468 μονάδες, του 3ετούς στις 431 μονάδες και του 5ετούς στις 355 μονάδες βάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v