Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΟΙΚ: Το 2001 η EE δεν είχε κανόνες για swaps

Το 2001 δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί στην Ε.Ε. μεθοδολογικοί κανόνες για τα swaps και όταν η Eurostat ανέπτυξε κανόνες το 2002 οι Ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

ΥΠΟΙΚ: Το 2001 η EE δεν είχε κανόνες για swaps
Το 2001 δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί στην Ε.Ε. μεθοδολογικοί κανόνες για τα swaps και όταν η Eurostat ανέπτυξε κανόνες το 2002 οι Ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, αναφερόμενο σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.  

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

"Το σημείωμα της Eurostat, στο οποίο αναφέρονται σημερινά δημοσιεύματα, επιβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών, σε πείσμα όσων επιλέγουν τον κομματικό καιροσκοπισμό σε αυτές τις δύσκολες για την χώρα στιγμές, σε μια εποχή που η Κυβέρνηση και οι πολίτες δίνουν έναν πραγματικό αγώνα ενάντια στο χρόνο και στις αρνητικές συγκυρίες για να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό το όνομα και η αξιοπιστία της Ελλάδας.

Στο σημείωμα η Eurostat αναφέρει ευθέως ότι το 2001 δεν είχαν ακόμη αναπτυχθεί μεθοδολογικοί κανόνες για τα swaps. Όταν η Eurostat ανέπτυξε κανόνες το 2002 οι Ελληνικές αρχές ανταποκρίθηκαν.

Ειδικά για το είδος του swap που είχε συναφθεί το 2001, κανόνες καταγραφής δεν υπήρχαν έως τον Μάρτιο του 2008. Σε επίσκεψη της Eurostat τον Σεπτέμβριο του 2008, η τότε κυβέρνηση δεν έδωσε τα απαραίτητα στοιχεία.

Η Eurostat αναφέρει ότι μετά τη δημοσιοποίηση των κανόνων καταγραφής τον Μάρτιο του 2008 για πρώτη φορά έλαβε τα απαραίτητα στοιχεία από τις Ελληνικές αρχές τον Φεβρουάριο του 2010.

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν δώσει όσες πληροφορίες ήταν δυνατό να διατεθούν στο σύντομα χρονικό περιθώριο που έπρεπε να αποσταλεί η σχετική απάντηση και είναι έτοιμες να παρέχουν οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ζητηθεί από τις Ευρωπαϊκές αρχές.

Με το σημείωμα αυτό της Eurostat αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας να προχωρήσει με καθαρούς λογαριασμούς για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας και να λυθούν σε στέρεες βάσεις τα προβλήματα της οικονομίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v