Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UniCredit: Με επιτόκιο 7,3% θα δανειστεί η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να προσφέρει επιτόκιο 7,3% προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την πιθανολογούμενη πώληση 10ετούς ομολόγου, υποστηρίζει αναλυτής της UniCredit, όπως αναφέρει το Bloomberg.

UniCredit: Με επιτόκιο 7,3% θα δανειστεί η Ελλάδα
Η Ελλάδα θα χρειαστεί να προσφέρει επιτόκιο 7,3% προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επενδυτών για την πιθανολογούμενη πώληση 10ετους ομολόγου, υποστηρίζει αναλυτής της UniCredit, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Όπως έχει τονίσει ο προηγούμενος επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, κ. Σπύρος Παπανικολάου, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αντλήσει επιπλέον 5 δισ. ευρώ από τις αγορές, μέσω πώλησης 10ετών ομολόγων, έως τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον κ. Philip Gisdakis, αναλυτή της UniCredit, η προηγούμενη πώληση εκ μέρους της Ελλάδας -5ετών ομολόγων, με άντληση κεφαλαίων ύψους 8 δισ. ευρώ- ήταν "μία καταστροφή" καθώς τα ομόλογα κατέγραψαν κάθετη υποχώρηση στις δευτερογενείς αγορές.

Τα εν λόγω ομόλογα υποχώρησαν περισσότερο από 3,6% έως τις 28 Ιανουαρίου 2010, με αποτέλεσμα το spread να ενισχυθεί στις 462 μονάδες βάσης.

"Υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι ανάλογο και με τη νέα έκδοση", υποστηρίζει ο κ. Gisdakis και προσθέτει πως "κάτι τέτοιο θα ήταν σφοδρό χτύπημα για τις ελληνικές προσπάθειες αναχρηματοδότησης και μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη ενός σταθερού προγράμματος παροχής βοήθειας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v