Μέτρα ζήτησαν οι τραπεζίτες από τον Γ. Παπανδρέου

Τα δύο αγκάθια που αν συνεχίσουν να πλήττουν την οικονομία θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα περιέγραψαν χθες οι διοικήσεις των κρατικών τραπεζών στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να πάρει μέτρα.

Μέτρα ζήτησαν οι τραπεζίτες από τον Γ. Παπανδρέου
Τα δύο αγκάθια που αν συνεχίσουν να πλήττουν την ελληνική οικονομία θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα περιέγραψαν χθες οι διοικήσεις των κρατικών τραπεζών στον πρωθυπουργό, καλώντας τον εμμέσως να πάρει μέτρα τα οποία θα πείσουν τις αγορές.

Σημειώνεται ότι χθες ο κ. Παπανδρέου συνάντησε τους κ. Ράπανο και Ταμβακάκη από την Εθνική Τράπεζα, τον κ. Θ. Πανταλάκη από την Αγροτική Τράπεζα και τον κ. Κλ. Παπαδόπουλο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τραπεζίτες τόνισαν στον πρωθυπουργό ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας όσο η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται σε δυσχερή θέση αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπο, αρχικά, με πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας των υψηλών spreads, γεγονός που θα καταστήσει απαγορευτική την πρόσβασή τους στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου (τιτλοποιήσεις κ.ά.).

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τραπεζίτες τόνισαν στον πρωθυπουργό πως η αξιολόγηση του Προγράμματος Σταθερότητας από το Κολέγιο των Επιτρόπων είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στην περίπτωση που δεν κριθεί ολοκληρωμένο η ελληνική οικονομία θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερη υποβάθμιση από τη Moody's.

Κάτι τέτοιο θα πίεζε πάρα πολύ τα spreads, με αποτέλεσμα να έχει αρνητική επίδραση και στις ίδιες τις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v