Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό, στις 405 μβ το spread του 10ετούς

Σε επίπεδα άνω των 400 μονάδων βάσης διαμορφώνεται η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού με το γερμανικό 10ετές ομόλογο, μετά και τη διάψευση δημοσιεύματος της Le Monde περί σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.

Σε νέο υψηλό, στις 405 μβ το spread του 10ετούς
Σε επίπεδα άνω των 400 μονάδων βάσης διαμορφώνεται η διαφορά απόδοσης (spread) του ελληνικού με το γερμανικό 10ετές ομόλογο, μετά και τη διάψευση δημοσιεύματος της Le Monde περί σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας.  

Το premium απόδοσης του ελληνικού τίτλου υποχώρησε νωρίτερα από τα επίπεδα των 390 μονάδων, μετά από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας που ανέφερε ότι μέλη της ευρωζώνης επεξεργάζονται σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Η διάψευση τέτοιου σχεδιασμού από Γαλλία και Γερμανία, επανέφερε τις πιέσεις στους ελληνικούς τίτλους. 

Αυτή την ώρα, το spread του 10ετούς ανέρχεται στις 398 μονάδες βάσης, ενώ λίγο νωρίτερα "έπιασε" τις 405 μονάδες βάσης, επίπεδα που αποτελούν και νέο ιστορικό υψηλό. Η απόδοση του τίτλου υπερβαίνει πλέον το 7%, στο 7,172%. 

Άνω του 4% διαμορφώνεται η διαφορά απόδοσης των ελληνικών βραχυχρόνιων εκδόσεων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών. Ειδικότερα, το spread στο διετές ανέρχεται στις 457 μονάδες βάσης και στο τριετές στις 563 μονάδες βάσης.

Το ασφάλιστρο έναντι χρεοκοπίας της χώρας (CDS) εκτινάχθηκε νωρίτερα έως τις 400,5 μονάδες βάσης για το 5ετές ομόλογο, νέο ιστορικό υψηλό, ενώ αυτή την ώρα υποχωρεί προς τις 395 μονάδες βάσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v