Παπακωνσταντίνου: Στις 20/1 στην Κομισιόν το ΠΣΑ

Στις 20 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί επίσημα στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, αφού εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση, τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Παπακωνσταντίνου: Στις 20/1 στην Κομισιόν το ΠΣΑ
Στις 20 Ιανουαρίου περίπου αναμένεται να κατατεθεί επίσημα στην Κομισιόν το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, αφού εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.  

Ο υπουργός δήλωσε ότι "το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι στην πράξη ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της εθνικής οικονομίας. Αποτυπώνει τις μεγάλες αλλαγές στα δημοσιονομικά, στη φορολογία, στον τρόπο κατάρτισης του προϋπολογισμού, αλλά και τις γενικότερες μεγάλες ριζικές ανατροπές που θα γίνουν στο κράτος και στο παραγωγικό πρότυπο της οικονομίας.

Αυτές τις ημέρες, συζητάμε με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το σχέδιο του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Αυτό, στη συνέχεια, θα οριστικοποιηθεί, θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο προς έγκριση, θα πάει στη Βουλή για συζήτηση και γύρω στις 20 του μήνα θα κατατεθεί, πλέον, επίσημα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή".


ΥΠΟΙΚ: Δεν σχεδιάζεται αύξηση ΦΠΑ

Νωρίτερα, ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επανέλαβε σε δηλώσεις στο Reuters ότι η Ελλάδα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ για τη μείωση του ελλείμματος.  

"Δεν υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ", τόνισε ο αξιωματούχος. Παράλληλα, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο περικοπής του 14ου μισθού, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά από το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v