Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις του Δημοσίου

Στο Διαδίκτυο θα αναρτάται το σύνολο των αποφάσεων των φορέων του δημόσιου τομέα ώστε να ελέγχεται από τους πολίτες, δήλωσε ο Γ. Ραγκούσης. Καμία δαπάνη δεν θα είναι νόμιμη αν δεν δημοσιοποιείται.

Στο Διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις του Δημοσίου
Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τη διαφάνεια και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Γ. Ραγκούσης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η κατοχύρωση της διαφάνειας αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σημερινή κυβέρνηση καθώς "όλα θα βρίσκονται στο φως".

Στις διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών σε όλα τα αρχεία νόμων και πράξεων αλλά και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Βάσει του νομοσχεδίου, όλες οι δαπάνες και οι προϋπολογισμοί των δημόσιων φορέων (υπουργεία κ.λπ.) θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, όπως επίσης οι διορισμοί αλλά και οι αμοιβές ατόμων που θα στελεχώνουν τις κρατικές υπηρεσίες.

Στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται επίσης οι αποφάσεις των υπουργείων, των ΝΠΔΔ αλλά και όλων των φορέων που αποτελούν τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει μέριμνα για την προστασία των ζωτικών δεδομένων των πολιτών.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v