Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 300μ.β. το spread του 10ετούς ομολόγου

Την ανησυχία που διακατέχει τις αγορές σχετικά με το τραπεζικό σύστημα και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα αποτυπώνει η νέα διεύρυνση των spreads στα ελληνικά ομόλογα.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Στις 300μ.β. το spread του 10ετούς ομολόγου
Την ανησυχία που διακατέχει τις αγορές σχετικά με το τραπεζικό σύστημα και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας γενικότερα αποτυπώνει η νέα διεύρυνση των spreads στα ελληνικά ομόλογα, ενώ λιγότερο εκτιμάται πως επηρεάζει η έκθεση της Moody?s.

Πριν από λίγα λεπτά η διαφορά απόδοσης ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων διαμορφωνόταν στο 2,97%, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει και το 3%.

Στελέχη της αγοράς ομολόγων εκτιμούν ότι από την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ομιλία Geithner διαμορφώθηκε κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης στις αγορές που σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το μέλλον των τραπεζών οδηγεί σε πιέσεις τις αγορές ομολόγων κυρίως των περιφερειακών αγορών.

"Κάθε φορά που υπάρχει ανησυχία, την πληρώνουν οι περιφερειακές αγορές και πιέζονται κυρίως οι αγορές ομολόγων Ιταλίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας", εκτιμούν αρμόδια στελέχη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v