Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξομειώσεις τιμών ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ

Σε μείωση τιμών σε 2.213 κωδικούς από 0,18% έως και 50% προχώρησαν 33 εταιρίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο το Υπ. Ανάπτυξης. Οι άμεσοι στόχοι του Υπουργείου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Αυξομειώσεις τιμών ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ
Σε μείωση τιμών σε 2.213 κωδικούς από 0,18% έως και 50% προχώρησαν 33 εταιρίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε ανάκληση των ανατιμήσεων σε 2.465 κωδικούς προχώρησαν 21 εταιρίες, ενώ 12 εταιρίες προχώρησαν σε αυξήσεις τιμών από 2,5% έως 54,81%.

Από τις εταιρίες που ανακοίνωσαν νέους τιμοκαταλόγους, η ΦΑΓΕ δεν δικαιολογεί την αύξηση σε 107 κωδικούς προϊόντων, αφού προέβη σε μεσοσταθμική αύξηση 3,5%.

Η Coca Cola 3E προχώρησε σε αυξήσεις 93 κωδικών με μεσοσταθμική αύξηση 3,7%, ενώ η Pepsico HBH προχώρησε σε μεσοσταθμική αύξηση 3,5%. 

Άμεσους στόχους του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελούν οι συγχωνεύσεις οργανισμών και η μείωση των δαπανών, σύμφωνα με κορυφαίες πηγές του υπουργείου.

Παράλληλα και σε ότι αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο αποδίδει μεγάλη σημασία στην Επιτροπή για το λόγο αυτό προωθεί τη στελέχωσή της σε ανώτερο επίπεδο με πρόσωπα διεθνούς κύρους.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Δημήτρης Αρμενάκης έθεσε υπόψιν της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στη συνάντηση που είχε, το θέμα της εμπορικής χωροταξίας.

Ο κ. Αρμενάκης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου την εφαρμογή ενός νέου θεσμικού πλαισίου, που θα βάζει όρια σε αυτήν τη συγκέντρωση που παρατηρείται.

Ο κ. Αρμενάκης σημείωσε για το θέμα των εμπορικών κέντρων ότι "δε θέλουμε να εξαιρείται κανένα τετραγωνικό μέτρο της ελληνικής επικράτειας από ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο έχει δείξει κι έχει δώσει καλά αποτελέσματα, π.χ. στα νησιά με τον καθορισμό των 200 τ.μ.".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v