Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕπΕΙΑ: Δέσμευση κεφαλαίων για μία ασφαλιστική

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων μίας εταιρίας Αυτοκινήτου και επιβολή σε άλλες 5 να υποβάλουν τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, βάσει του οποίου θα κριθεί η βιωσιμότητά τους, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕπΕΙΑ.

  • του Χρήστου Κίτσιου
ΕπΕΙΑ: Δέσμευση κεφαλαίων για μία ασφαλιστική
Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων μίας εταιρίας Αυτοκινήτου και επιβολή σε άλλες πέντε να υποβάλουν τριετές επιχειρησιακό σχέδιο, βάσει του οποίου θα κριθεί η βιωσιμότητά τους, αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ελέγχου Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η νέα εποπτική αρχή αποφάσισε να δεσμεύσει τις ασφαλιστικές τοποθετήσεις μιας εταιρίας Αυτοκινήτου, η οποία καλείται εντός της τριετίας να καλύψει «τρύπα» στα αποθεματικά της 17 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η ΕπΕΙΑ ζητά από πέντε ακόμη ασφαλιστικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στις ασφαλίσεις Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτου, να της υποβάλουν τριετή επιχειρησιακά πλάνα.

Συνυπολογίζοντας και την κρίση, η ΕπΕΙΑ αποφάσισε να δώσει στις παραπάνω εταιρίες τη δυνατότητα να καλύψουν τις «τρύπες» στα αποθέματά τους σταδιακά στην τριετία εφόσον κρίνει ότι πληρούν βασικά κριτήρια βιωσιμότητας και δεν ακολουθούν πολιτική πτωχευτικού ασφαλίστρου.

Οι ασφαλιστικές έχουν ενημερωθεί μάλιστα από τη διοίκηση της ΕπΕΙΑ για το ποσοστό κάλυψης αποθεμάτων που αντιστοιχεί στο καθένα από τα τρία έτη, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν διάκειται θετικά απέναντι στα αιτήματα της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για μέτρα διευκόλυνσης λόγω της κρίσης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v