Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή παρέμβαση Φώλια για επιτόκια ΕΤΕ

Επιστολή σε ΕΤΕ και ΤτΕ έστειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και ζητάει να ανακληθούν οι μονομερείς τροποποιήσεις στις οποίες έχει προβεί και αφορούν στα επιτόκια πιστωτικών καρτών.  

Σκληρή παρέμβαση Φώλια για επιτόκια ΕΤΕ
Επιστολή στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και στην Τράπεζα της Ελλάδος έστειλε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ζητώντας να ανακληθούν οι μονομερείς τροποποιήσεις στις οποίες έχει προβεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν στα επιτόκια πιστωτικών καρτών, διότι η συμπεριφορά της τράπεζας ελέγχεται για καταχρηστικότητα λόγω παραβίασης των κανόνων διαφάνειας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το υπουργείο απαιτεί τη συμμόρφωση της τράπεζας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλιας και τόνισε ότι για το ίδιο θέμα ελέγχονται και άλλες τράπεζες, ενώ σημείωσε πως αν δεν προχωρήσει η Εθνική σε ανάκληση θα επιβληθεί πρόστιμο το οποίο υπενθυμίζεται ότι μπορεί να διαμορφωθεί από 1.500 ευρώ έως 1 εκατομμύριο ευρώ.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, η Εθνική Τράπεζα εξατομικευμένα στέλνει επιστολές σε καταναλωτές τους οποίους ενημερώνει για μονομερείς αλλαγές των όρων που οδηγούν σε αύξηση τιμολογίου. Οι όροι που τροποποιούνται αφορούν στο επιτόκιο ανάληψης, στο όριο υπερμανάληψης και στις συνδρομές. Όπως σχολίασε για το θέμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος η παρέμβαση του υπουργείου δεν έχει στόχο μόνο την ανάκληση των συγκεκριμένων όρων αλλά και την αναχαίτηση μιας δυνητικής συμπεριφοράς και από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

"Η περαιτέρω επιβάρυνση των καταναλωτών, και μάλιστα κάτω από τις δυσκολίες της παρούσας συγκυρίας, είναι τουλάχιστον άστοχη. Και εν πάση περπτώσει, αν κάποιες τράπεζες επιδιώκουν να ενισχύσουν την επάρκειά τους, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ρυθμίσεις στις οποίες μπορούν να ενταχθούν. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα επιτρέψουμε αυτό να γίνει κατά τρόπο καταχρηστικό και αδιαφανή σε βάρος των καταναλωτών" είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, ο κ. Φώλιας ενημέρωσε ότι το κατάστημα της Καρφούρ Μαρινόπουλος, επί της Γ΄ Σεπτεμβρίου 77 στην Αθήνα, λόγω υποτροπής παραβάσεών της θα κλείσει για μία εβδομάδα από τις 12 Νοεμβρίου μέχρι και τις 18 Νοεμβρίου με απόφαση του Δήμου της Αθήνας, ενώ για μία εβδομάδα θα κλείσει και το κατάστημα της επιχείρησης Αφοι Βερόπουλοι επί της λεωφόρου Καβάλας 364 στο Χαϊδάρι, μέσω του οποίου διακινήθηκε παρτίδα -από τις παλαιές ποσότητες που είχαν αποσυρθεί από τα ράφια- ηλιελαίου νοθευμένου με παραφινέλαιο της εταιρίας ΚΟΡΕ Sanola Ηλιέλαιο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύντος συμβουλου της ΔΕΗ κ. Τακη Αθανασόπουλου περί αυξησεων στα τιμολογια της ΔΕΗ, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα επιβολής ρήτρας ρύπων, ενώ στην επιμμονή των δημοσιογράφων για τις θέσεις της ΔΕΗ σχετικά με τις προτάσεις της για αυξησεις, ο υπουργός σχολίασε ότι "ο κ. Αθανασόπουλος μιλάει για τη ΔΕΗ κι εγώ για την κυβέρνηση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v