Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συνεργασία ΧΑΚ με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

Αφορά συνεργασία για τα Πιστοποιητικά Εγγυήσεων Προέλευσης (GOs) από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Στρατηγική συνεργασία ΧΑΚ με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), σε συνέχεια της σχετικής Ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 27 Μαΐου 2024, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ) που έγινε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.

Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στην ευρύτερη στρατηγική του ΧΑΚ για την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, αγορών, προϊόντων και υπηρεσιών του, δίνοντας έμφαση στον ιδιαίτερα σημαντικό και διαρκώς εξελισσόμενο τομέα της Ενέργειας, στον οποίο ήδη έχει αναπτύξει αξιόλογη δραστηριοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από τα τέλη του 2019, το ΧΑΚ συμμετέχει με επιτυχία ως ιδρυτικός μέτοχος στο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (ΕΧΕ-EnEx), μέσω του οποίου του παρέχεται μεταξύ άλλων η ευκαιρία για απόκτηση σημαντικού επιπέδου τεχνογνωσίας και εμπειριών καθώς και για αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών, οι οποίες παρουσιάζονται στον τομέα της Ενέργειας.

Πριν από την τελετή υπογραφής του Μνημονίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΧΕ πραγματοποίησε κατ'  εξαίρεση την τακτική μηνιαία συνεδρίασή του στα γραφεία του ΧΑΚ, στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση της υπογραφής του μνημονίου έγινε παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΧΕ, της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας, κας Ειρήνης Πική και του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπου Χαραλάμπους.

Με την υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, διευρύνεται περαιτέρω η συνεργασία του ΧΑΚ με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας και ειδικότερα, μέσω της συμφωνίας αυτής για τα Πιστοποιητικά Προέλευσης, στοχεύεται να γίνει εφικτή η αξιοποίηση πόρων από τη διάθεση τέτοιων πιστοποιητικών και η διοχέτευσή τους σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι οποίοι διαχρονικά δεν αξιοποιούνταν, ως εμπίπτει στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και των προσπαθειών για μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v