Αναστασιάδης: Θα παραιτηθώ εάν διαπιστωθεί διαπλοκή με τη Χρυσή Βίζα

«Ας διερευνήσει και η επιτροπή ελέγχου… αν θέλουν να με εκθρονίσουν, ας προχωρήσουν σε έρευνα και αν διαπιστωθεί η όποια εμπλοκή τότε να πάω και δικαστήριο ή και να αποχωρήσω», ανέφερε σε συνέντευξη του.

Αναστασιάδης: Θα παραιτηθώ εάν διαπιστωθεί διαπλοκή με τη Χρυσή Βίζα

Την ετοιμότητα του να παραιτηθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί οτιδήποτε σε βάρος του σε σχέση με την έκδοση των χρυσών διαβατηρίων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Ας διερευνήσει και η επιτροπή ελέγχου… αν θέλουν να με εκθρονίσουν, ας προχωρήσουν σε έρευνα και αν διαπιστωθεί η όποια εμπλοκή τότε να πάω και δικαστήριο ή και να αποχωρήσω», ανέφερε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Αντένα.

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε υπερβολικά αν όχι κακόπιστα τα όσα γράφονται και λέγονται σε σχέση με τη δραστηριότητα του πρώην δικηγορικού του γραφείου, έστω και αν όπως τόνισε από το 2013 έχει διαβιβάσει όλες τις μετοχές στις θυγατέρες του.

Επανέλαβε ότι άδικα έχει στοχοποιηθεί η Κύπρος καθώς έχει εκδώσει μόλις το 0,3% των ευρωπαϊκών διαβατηρίων που έχουν δοθεί σε πολίτες τρίτων χωρών, ενώ προανήγγειλε την προώθηση επιπρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση για ρύθμιση του ζητήματος και βελτίωση της εικόνας που εκπέμπεται στο εξωτερικό.

Ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι από το σύνολο των 4800 υπηκοοτήτων που δόθηκαν σε μια πενταετία, το πρώην δικηγορικό του γραφείο υπέβαλε μόλις 39 αιτήσεις.

Σε ότι αφορά το γενικό σχέδιο υγείας, επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησης να επιληφθεί όποιων ανησυχιών υπάρχουν από τις κλινικές και τους γιατρούς και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος των χρονοδιαγραμμάτων. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο αριθμός των ιατρών που θα δηλώσουν συμμετοχή στο σχέδιο, θα αυξηθεί σταδιακά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v