Κύπρος: Στο πρόγραμμα Εστία μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους €1,4 δισ.

Η ονομαστική αξία των δανείων που απέκτησε η Ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο της πώλησης μέρους των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), ανέρχεται στα € 4.458 εκ.

Κύπρος: Στο πρόγραμμα Εστία μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους €1,4 δισ.

Δάνεια του Συνεργατισμού, ύψους €1,4 δισ. τα οποία έχουν μεταφερθεί στον φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι επιλέξιμα για συμμετοχή στο σχέδιο Εστία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Η αναφορά περιλαμβάνεται σε απαντητική επιστολή του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη προς τον πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη.

Ο κ. Περδίκης σε ερώτησή του ζητούσε ενημέρωση σχετικά με την ονομαστική αξία των δανείων του συνεργατισμού τα οποία πωλήθηκαν στην Ελληνική Τράπεζα και τον αριθμό των δανείων του Συνεργατισμού που μεταφέρθηκαν στον φορέα διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων και που πληρούν τα κριτήρια του σχεδίου Εστία.

Παράλληλα, ζητούσε πληροφόρηση αναφορικά με τις προβλέψεις που έκανε η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για το υπό αναφορά χαρτοφυλάκιο δανείων και τις πρόσθετες προβλέψεις που ζήτησαν οι εποπτικές αρχές.

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει ότι η ονομαστική αξία των δανείων που απέκτησε η Ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο της πώλησης μέρους των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), ανέρχεται στα € 4.458 εκ.

Προστίθεται ότι με βάση προκαταρτικές εκτιμήσεις το μέγιστο ύψος δανείων του Φορέα που δυνητικά πληρούν τα κριτήρια του σχεδίου Εστία, ανέρχεται σε €1.386 εκ.

Όπως σημειώνεται, ασφαλέστερη εκτίμηση μπορεί να γίνει όταν εκδηλωθεί το ενδιαφέρον των δανειοληπτών και εξεταστούν οι αιτήσεις ως προς την ικανοποίηση των κριτηρίων.

Οι προβλέψεις της πρώην ΣΚΤ για το υπό αναφορά χαρτοφυλάκιο δανείων ανέρχονταν γύρω στο 50%, αναφέρεται στην απάντηση του υπουργού.

Πηγή: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v