Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για «φιλέτα» στο κέντρο της Λευκωσίας

Η Τράπεζα Κύπρου και η εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων Fattal Hotel Management βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του deal για την αγοραπωλησία του κτηρίου της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Τα deals και το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Κύπρος: Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για «φιλέτα» στο κέντρο της Λευκωσίας

Μερίδιο στην οικοδομική ανάπτυξη που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πρωτεύουσα της Κύπρου διεκδικούν ξένοι επενδυτές, με την αγορά φιλέτων στο κέντρο της πόλης, με στόχο την ανέγερση σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

Μεγάλες εμπορικές αναπτύξεις όμως προωθούν και developers σε ιδιόκτητα τεμάχια γης στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι τρέχουν να εκμεταλλευτούν την τεράστια ζήτηση, ειδικότερα για νέους σύγχρονους γραφειακούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του StockWatch, η Τράπεζα Κύπρου και η εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων Fattal Hotel Management βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του deal για την αγοραπωλησία του κτηρίου της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, έναντι του ποσού των €9 εκ.

Το τεμάχιο γης που φιλοξενεί το κτήριο της πρώην Λαϊκής είναι εμβαδού 5600 τμ και βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, στη λεωφόρο Μακαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σκοπός της ισραηλινής εταιρείας είναι η δημιουργία σύγχρονου αστικού ξενοδοχείου (boutique hotel).

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Fattal Hotel Management διαθέτει άλλα τρία ξενοδοχεία τα οποία αγόρασε από τον όμιλο Libra.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Leonardo Plaza Cypria Maris, Sentido Cypria Bay και Leonardo Laura Beach & Splash Resort, και τα τρία στην Πάφο.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σύντομα θα λειτουργήσει ακόμη ένα ξενοδοχείο που απέκτησε η Τράπεζα Κύπρου και πώλησε στην ελληνική εταιρεία Πανγαία ΑΕΕΠ, το πρώην Holiday Inn.

Το ξενοδοχείο το οποίο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της πρωτεύουσας με 140 δωμάτια πουλήθηκε έναντι του ποσού των €11,2 εκ. Ο νέος ιδιοκτήτης προωθεί την πλήρη αναδόμηση του ξενοδοχείου ώστε να μετατραπεί σε νέο πολυτελές ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαπραγμάτευση της Τράπεζας Κύπρου με ξένων επίσης συμφερόντων εταιρεία για την πώληση του χώρου στάθμευσης της Cyta στη γωνία λεωφόρου Μακαρίου και Νάξου απέναντι από το υπουργείο εμπορίου, για το ποσό των €6,2 εκ. Στόχος του επενδυτή, όπως αναφέρθηκε, είναι η ανέγερση αστικού ξενοδοχείου.

Εμπορική ανάπτυξη και από την εταιρεία PCMK Holdings Ltd

Στην προμετωπίδα της οικοδομικής ανάπτυξης βρίσκονται και ντόπιοι επιχειρηματίες που τρέχουν να προλάβουν την τεράστια ζήτηση που παρατηρείται σε νέους μοντέρνους γραφειακούς χώρους.

Η εταιρεία PCMK Holdings Ltd προωθεί επί της λεωφόρου Καλλιπόλεως και Εθνικής Φρουράς, απέναντι από το παλιό στρατόπεδο πλησίον του ξενοδοχείου Hilton, επταώροφη εμπορική ανάπτυξη.

Το project, το οποίο θα αποτελείται από γραφεία, καταστήματα, χώρους στάθμευσης, υπόγεια και κοινοχρήστους χώρους θα ανεγερθεί σε μια έκταση 12,454 τμ, θα είναι καλής ενεργειακής απόδοσης, ώστε να συνάδει με τις νέες προδιαγραφές που επιβάλλει η ευρωπαϊκή επιτροπή για ενεργειακά κτήρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται ότι θα επιλεγεί ο εργολάβος ο οποίο θα αναλάβει την ανέγερση του όλου έργου.

Και ιδιώτες πουλούν προνομιούχα κτήρια

Επίσης, η εταιρεία οπτικών Αντώνη Θεοφανίδη τον περασμένο Αύγουστο πούλησε σε ξένη εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων με έδρα τη Βρετανία, το παλιό κτήριο επί της λεωφόρου Ομήρου.

Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, η εταιρεία έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για εξασφάλιση των σχετικών αδειών για ολικό λίφτινγκ του πενταώροφου κτηρίου και την προσθήκη άλλων τριών ορόφων με σκοπό την μετατροπή του σε boutique hotel.

Πηγή: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v