H Φ. Τσιρίδου αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του ΧΑΚ

Η κ. Τσιρίδου αντικαθιστά τον Σάββα Χαπέρη, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση, από τις 19.12.2018 και για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 2.6.2020.

H Φ. Τσιρίδου αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του ΧΑΚ

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να διορίσει τη Φωτεινή Τσιρίδου ως αντιπρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κατόπιν σχετικής εισήγησης του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, το υπουργικό συμβούλιο ενημερώθηκε ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 11(2) των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμων του 1993 έως 2017, μέλη του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) διορίζονται πρόσωπα εγνωσμένης πείρας και κατάρτισης στα οικονομικά, τις επενδύσεις, τις χρηματοδοτήσεις, τη χρηματαγορά και την κεφαλαιαγορά, καθώς και στο εμπόριο και τη βιομηχανία, που είναι ικανά να συμβάλλουν στην πραγμάτωση των σκοπών του νόμου και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη ομαλής και μεθοδικής αγοράς αξιών, καθώς επίσης και στη δέουσα προστασία των επενδυτών και γενικά του κοινού.

Το υπουργικό  ενημερώθηκε, από τον Υπουργό Οικονομικών, για την πείρα και την κατάρτιση της Φωτεινής Τσιρίδου, που προτείνεται για διορισμό, ως μέλος του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου. Ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι, η κα Τσιρίδου, Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος, είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής (LLB) από το City University και μεταπτυχιακού στο Ναυτικό Δίκαιο (LLM) από το University College of London. Είναι επίσης μέλος του Εγγεγραμμένου Ινστιτούτου Διαιτητών Αγγλίας (MCIArb). Το 2003 εντάχθηκε στο Δικηγορικό Γραφείο Κώστας Τσιρίδης και Σία, αρχικά ως Συνεργάτης και από το 2009 έως σήμερα ως διοικητικός σύμβουλος και μέτοχος.

Η πρακτική της εξάσκηση επικεντρώνεται, κυρίως, στη μαχόμενη δικηγορία, το τραπεζικό δίκαιο, το διοικητικό δίκαιο, το ναυτικό και το οικονομικό δίκαιο και τις διαιτησίες. Επίσης, ενεργεί ως νομικός σύμβουλος σε εμπορικές συναλλαγές τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Η κα Τσιρίδου δεν έχει καταδικαστεί για οποιοδήποτε ποινικό ή άλλο αδίκημα και δεν τελεί υπό πτώχευση.

Η κ. Τσιρίδου αντικαθιστά τον Σάββα Χαπέρη, ο οποίος υπέβαλε παραίτηση, από τις 19.12.2018 και για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, δηλαδή μέχρι τις 2.6.2020.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v