Νεοφύτου (Kύπρος): Αναγκαιότητα το σχέδιο Εστία

Σε σχέση με το σχέδιο Εστία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το σχετικό κονδύλι ύψους €33 εκ. που σταύρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα αποδεσμευθεί κατά τις πρώτες συνεδρίες της επιτροπής οικονομικών.

Νεοφύτου (Kύπρος): Αναγκαιότητα το σχέδιο Εστία

Το σχέδιο Εστία δεν είναι ούτε το τελειότερο, ούτε το δικαιότερο αλλά αποτελεί μια αναγκαιότητα, ανέφερε κατά τη διάρκεια σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου κλήθηκε να απαντήσει σε σωρεία ερωτήσεων για το κυπριακό, την οικονομία καθώς και για θέματα επικαιρότητας.

Σε σχέση με το σχέδιο Εστία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το σχετικό κονδύλι ύψους €33 εκ. που σταύρωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού την περασμένη εβδομάδα, θα αποδεσμευθεί κατά τις πρώτες συνεδρίες της επιτροπής οικονομικών με την επάνοδο στις εργασίες της τον Ιανουάριο.

Σημείωσε ότι δεν είναι το τελειότερο, ούτε το δικαιότερο σχέδιο χαρακτηρίζοντάς το αναγκαιότητα τόσο για τους δανειολήπτες όσο και για την περαιτέρω σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως είπε.

Επεσήμανε ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του έχει απαιτηθεί και έχει γίνει αποδεκτό όπως εφαρμοστεί παράλληλα, αντίστοιχο σχέδιο για τους συνεπείς δανειολήπτες, οι οποίοι εμπίπτουν στα κριτήρια που έχουν τεθεί για το σχέδιο Εστία.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v