Kύπρος: Μετατίθενται τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα «Εστία»

Στόχος του σχεδίου Εστία είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι €350 χιλ. Τα χρονοδιαγράμματα δεν ανατρέπονται αλλά θα διαφοροποιηθούν.

Kύπρος: Μετατίθενται τα χρονοδιαγράμματα για το πρόγραμμα «Εστία»

Tα χρονοδιαγράμματα για το σχέδιο Εστία θα μετατεθούν λόγω της μικρής αργοπορίας από την ΕΕ, δήλωσε ο διευθυντής διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας του υπουργείου οικονομικών Ανδρέας Χαραλάμπους.

Η γενική διεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία ενέκρινε το σχέδιο Εστία δεν διαφοροποιεί το σκεπτικό και οποιαδήποτε πρόνοια του σχεδίου Εστία από αυτό του υπουργείου οικονομικών και το οποίο ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο είπε ο κ. Χαραλάμπους.

«Δίνει τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι είναι κρατική ενίσχυση και ότι η κρατική ενίσχυση είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο διότι ικανοποιεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις».

Παράλληλα σημείωσε ότι «προτρέπουμε τους δανειολήπτες να επισκεφθούν τις τράπεζες ή να επικοινωνήσουν με την Altamira εάν το δάνειο τους αφορά την πρώην ΣΚΤ για να διαπιστώσουν εάν είναι δικαιούχοι και να ετοιμάσουν την αίτηση τους».

Στόχος του σχεδίου Εστία είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι €350 χιλ. Τα χρονοδιαγράμματα δεν ανατρέπονται αλλά θα διαφοροποιηθούν, είπε, σημειώνοντας ότι «λόγω του ότι υπήρχε μια μικρή αργοπορία από μέρους της επιτροπής ανταγωνισμού θα μετατεθούν κάπως τα χρονοδιαγράμματα».

Οι δηλώσεις του κ. Χαραλάμπους έγιναν στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου για την παρουσίαση του διαδικτυακού τόπου σύγκρισης τελών ανά πιστωτικό ίδρυμα.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v