Κύπρος: Κοινωνικές δαπάνες €100 εκ. με προτάσεις του ΔΗΚΟ

Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν είναι επιδότηση του επιτοκίου συνεπών δανειοληπτών που πληρούν τα κριτήρια Εστία με ένα κόστος που υπολογίζεται στα 33 εκατ. ευρώ.

Κύπρος: Κοινωνικές δαπάνες €100 εκ. με προτάσεις του ΔΗΚΟ

Η διεύρυνση του σχεδίου Εστία, οι συντάξεις και η μείωση του φόρου κατανάλωσης στις τιμές των καυσίμων τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή συνάντηση του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο στην παρουσία των υπουργών οικονομικών και εργασίας ενόψει της επικείμενης ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες της StockWatch, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έφυγε από τη συνάντηση ικανοποιημένος αφού κατάφερε να εμβολιάσει τον κρατικό προϋπολογισμό με θέσεις οι οποίες περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΔΗΚΟ, προκειμένου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να στηρίξει μια σειρά άλλων κυβερνητικών νομοθεσιών που άπτονται της οικονομίας και της μεταρρύθμισης.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΗΣΥ διήρκησε δυόμιση ώρες περίπου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εγκρίθηκε πακέτο μέτρων που εισηγήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος και στοχεύει στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων και άλλων πολιτών.

Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η αύξηση του επιδόματος των χαμηλοσυνταξιούχων κατά €50 μηνιαίως με ένα κόστος που αγγίζει τα €23 εκ.

Θα προωθηθεί επίσης μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης με κόστος €45 εκ., αντί της μείωσης του φόρου επί των καταθέσεων που περιλαμβάνεται ήδη στον προϋπολογισμό.

Αποφασίστηκε επίσης επιδότηση του επιτοκίου συνεπών δανειοληπτών που πληρούν τα κριτήρια Εστία με ένα κόστος που υπολογίζεται στα €33 εκ. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, το κόστος επιδότησης χρεωστών (συνεπών και ασυνεπών) θα φτάσει τα €66 εκ. ετησίως.

Τα μέτρα αυτά θα τεθούν προς έγκριση ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου για να ενταχθούν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 αφού προηγουμένως κατατεθούν στη βουλή προς συζήτηση και έγκριση.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v