Kύπρος: Πρόταση νόμου για μείωση φόρων στα καύσιμα

«Είναι σε τελικό στάδιο οι προτάσεις νόμου, οι οποίες είναι πλήρως νομοτεχνικά ετοιμασμένες και θα κατατεθούν στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας της βουλής», τόνισε ο Α. Νεοφύτου.

Kύπρος: Πρόταση νόμου για μείωση φόρων στα καύσιμα

Την κατάθεση πρότασης νόμου με την οποία θα μεταφέρεται η πρόνοια μείωσης της φορολογίας από τους τόκους καταθέσεων για την άμυνα, στους φόρους κατανάλωσης για τα καύσιμα, προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου (φωτο)

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη πρόταση η οποία, όπως διευκρίνισε δεν επιβαρύνει τα δημοσιονομικά.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ήρθε με πρόταση στον προϋπολογισμό για μείωση του φόρου επί των καταθέσεων κατά €45 εκ. Μπορούν, είπε, τα €45 εκ. της μείωσης να μεταφερθούν στη μείωση των φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Είναι σε τελικό στάδιο οι προτάσεις νόμου, οι οποίες είναι πλήρως νομοτεχνικά ετοιμασμένες και θα κατατεθούν στην επόμενη σύνοδο της Ολομέλειας της βουλής», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι με αυτή την κίνηση, θα δοθεί η δυνατότητα μείωσης των τιμών των καυσίμων τουλάχιστον κατά 5 σεντ ανά λίτρο.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις πρόσθετες χρεώσεις που θα επιβαρύνουν τις απολαβές των εργαζομένων και των αυτοτελώς εργαζομένων από το 2019, και ανέχονται στο 3,6% των απολαβών για το ΓΕΣΥ και στο 1% των απολαβών για την αύξηση της συνεισφοράς για τις κοινωνικές ασφαλίσεις.

Σημείωσε ότι είναι ζήτημα που πρέπει να μελετηθεί σοβαρά ως προς το πώς μπορεί μέσα από τις δυνατότητες του κράτους να υπάρξει αντιμετώπισή του. «Με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας, μπορεί να μπει και οροφή, για να βοηθηθούν κάποιοι μέχρι ένα συγκεκριμένο εισόδημα», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι χρειάζεται μελέτη για να εξεταστεί το τι μπορεί να γίνει.

ΠΗΓΗ: Stockwatch

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v