Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ημέρα πένθους η 9η Ιανουαρίου, κλειστά τα χρηματιστήρια

Η κηδεία του Τζίμι Κάρτερ θα τελεστεί στον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσιγκτον στις 9 Ιανουαρίου. Θα προηγηθούν οκτώ ημέρες τελετών στη μνήμη του Κάρτερ στην Τζόρτζια και την Ουάσιγκτον.

ΗΠΑ: Ημέρα πένθους η 9η Ιανουαρίου, κλειστά τα χρηματιστήρια

Τα αμερικανικά χρηματιστήρια θα κλείσουν την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου σε ένδειξη εθνικού πένθους προς τιμήν του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 100 ετών.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο Nasdaq ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα ότι θα κλείσουν, σε μια συνήθη χειρονομία προς τιμήν των αποβιωσάντων προέδρων, όπως αναφέρει το Reuters. 

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή η 9η Ιανουαρίου να είναι ημέρα εθνικού πένθους για τον Τζίμι Κάρτερ, τον 39ο πρόεδρο των ΗΠΑ και κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2002 για το ανθρωπιστικό του έργο.

Η Securities Industry and Financial Markets Association συνέστησε πρόωρο κλείσιμο στις 9 Ιανουαρίου για την αμερικανική αγορά ομολόγων στις 2:00 μ.μ. ώρα ΗΠΑ.

Η κηδεία του Τζίμι Κάρτερ θα τελεστεί στον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσιγκτον στις 9 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Ο Μπάιντεν θα εκφωνήσει τον επικήδειο στην κρατική κηδεία. Θα προηγηθούν οκτώ ημέρες τελετών στη μνήμη του Κάρτερ στην Τζόρτζια και την Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v