Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street περιμένοντας σινιάλο της Fed

Τα υπερέσοδα και το βελτιωμένο guidance της κατασκευάστριας τσιπ Nvidia δεν αρκούν. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές ενόψει της ομιλίας Πάουελ στο Τζάκσον Χολ. Υποχωρούν οι δείκτες, άνοδος στην απόδοση του 10ετούς.

Απώλειες στη Wall Street περιμένοντας σινιάλο της Fed

Εξαϋλώνονται τα κέρδη που τροφοδότησε η Nvidia, καθώς ο ενθουσιασμός για τα θριαμβευτικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας κοπάζει, χωρίς να καταφέρνει να τονώσει ευρύτερα την αγορά.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,51% στις 34.297 μονάδες, ο S&P 500 «γλιστρά» 0,59% στις 4.409 μονάδες, ενώ και ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,93% στις 13.593 μονάδες.

Στον απόηχο των πολυαναμενόμενων εντυπωσιακών αποτελεσμάτων, οι επενδυτές επιδοκίμασαν τα ισχυρά κέρδη της κατασκευάστριας τσιπ Nvidia για το δεύτερο τρίμηνο, που φάνηκε να τροφοδοτεί τον ενθουσιασμό για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι μετοχές της, που χτύπησαν ιστορικό ρεκόρ μετά την ανακοίνωση,  σκαρφαλώνουν 2,9%.

Ο υπόλοιπος τεχνολογικός τομέας, ωστόσο, δυσκολεύεται. Η AMD βουτά 4% μετά τα χθεσινά κέρδη, ενώ μεγάλα ονόματα, όπως η Amazon και η Apple, υποχωρούν επίσης 1%.

Οι επενδυτές παραμένουν σε επιφυλακή, αναμένοντας την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ στο Ουαϊόμινγκ αύριο Παρασκευή, ώστε να αντλήσουν ενδείξεις για την επερχόμενη πορεία των επιτοκίων αναφοράς.

Η Nvidia ανέφερε τριμηνιαία κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις υψηλές προσδοκίες των αναλυτών. Επίσης, βελτίωσε την καθοδήγησή της, με στελέχη να προβλέπουν ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου θα ανέλθουν στα 16 δισ. δολάρια, σηματοδοτώντας ετήσια αύξηση 170%.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία έκθεση της Nvidia που ξεπερνά τις προσδοκίες. Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο, συνέβαλαν στην ενίσχυση της επενδυτικής εστίασης στην τεχνητή νοημοσύνη, που έγινε βασικός μοχλός της αγοράς το πρώτο εξάμηνο. Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας εκτοξεύθηκε σε πάνω από 1 τρισ. δολάρια.

«Ολόκληρος ο τεχνολογικός τομέας αλλά και συνολικά η αγορά περίμενε την Nvidia, το βαρόμετρο για τη ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης. Τα αποτελέσματα και το guidance ήταν μια εντυπωσιακή στιγμή, κατά τη γνώμη μας, που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στον τεχνολογικό χώρο για τον υπόλοιπο χρόνο», δήλωσε ο Dan Ives, αναλυτής της Wedbush Securities.

Στο μεταξύ, μετά τη χθεσινή βουτιάμ ανοδική τροχιά ακολουθεί η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς αυξάνεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,22%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύεται 0,34% στα 79,16 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί οριακά 0,04% στα 1.947 δολ./ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,082 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v