Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Σε θετικό έδαφος έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο στον απόηχο των προσδοκιών για νίκη της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές. Προσέγγισε τα 45 δολ. η τιμή του πετρελαίου. Ενισχύθηκε το δολάριο. Άνοδος για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στις εκλογές

Κέρδη σημείωσε η Wall Street εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανάλυση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Reuters, οι πιθανότητες νίκης της Χίλαρι Κλίντον είναι κοντά στο 90% καθώς για να ηττηθεί η πρώην υπουργός εξωτερικών θα χρειαστεί ένας απίθανος συνδυασμός λευκών, μαύρων και ισπανόφωνων ψηφοφόρων να στηρίξουν τον Τραμπ σε έξι ή επτά πολιτείες.

Επιπλέον, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά έχει κινηθεί καλύτερα σε προεδρίες των Δημοκρατικών. Όπως αναφέρεται σε σχετική μελέτη, ο Dow Jones υπήρξε θετικός σε όλους τους δημοκρατικούς προέδρους εκτός από έναν. Συνολικά ο βιομηχανικός δείκτης έχει κερδίσει 82% με Δημοκρατικούς προέδρους και 47% με Ρεπουμπλικανούς.

Στο εταιρικό μέτωπο, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου της Hertz Global. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 42 εκατ. δολάρια ή 49 σεντς ανά μετοχή έναντι 237 εκατ. ή 2,54 δολ. πέρυσι. Αντίστοιχα τα έσοδα μειώθηκαν 1% στα 2,54 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου για δεύτερη διαδοχική ημέρα καθώς οι επενδυτές προσδοκούν ότι θα υπάρξει συμφωνία για μείωση της παραγωγής στην επικείμενη συνεδρίαση των χωρών μελών του ΟΠΕΚ το Νοέμβριο. Επιπλέον η Διεθνής Αρχή Ενέργειας αναβάθμισε την τιμή στόχο για το αργό το 2016 στα 42,84 δολ. από 42,78 προηγουμένως. Σήμερα ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,2% στα 44,98 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,4% στις 18.332 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,38% στις 2.139 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,53% στις 5.193 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers Co. (+2,5%) και McDonalds (+1,1%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι DuPont (-0,4%) και Walt Disney (-0,2%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1021 δολ. από 1,1039 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% στα 1.274 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v